Primăria Urdari reface şcoala din Fântânele cu bani europeni

Şcoala generală cu clasele V-VIII din satul Fântânele, comuna Urdari, va fi reabilitată în cel mult două luni cu bani europeni. Primarul Mihai Calotă a semnat ieri contractul de finanţare cu Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia pentru o sumă de 650.000 lei.

Primarul comunei Urdari, Mihai Calotă, a semnat ieri un contract de finanţare cu Agenţia de Dezvoltare Durabilă Sud-Vest Oltenia pentru reabilitarea şcolii generale din Fântânele. Potrivit primarului, şcoala cu pricina a fost construită în anul 1975 şi de atunci nu i s-a mai adus nicio îmbunătăţire. „Ieri am semnat contractul pentru o sumă de 650.000 lei. Are nevoie de acoperiş nou, parchet, încălzire centrală. Chiar astăzi voi da ordinul de începere a lucrărilor firmei Ydail Construct din Turceni şi sperăm noi ca în două luni să finalizăm”, a declarat primarul din Urdari, Mihai Calotă.

Întrebat ce se va întâmpla cu elevii care învaţă la Fântânele, primarul Calotă a precizat că nu vor fi probleme din punct de vedere al desfăşurării cursurilor, întrucât şcoala are şapte săli de clase şi vor fi folosite pe rând. În contractul semnat ieri la Agenţia de Dezvoltare Durabilă Sud-Vest Oltenia se menţionează clar ce lucrări de reabilitare vor fi făcute la şcoala generală. Aşadar, potrivit contractului se va demola învelitoarea şi se va repara şarpanta şi podul, se va îndepărta tencuiala la tavane, se vor demola sobele de teracotă existente şi se va îndepărta parchetul existent, se vor reface pardoselile în clase cu parchet laminat de trafic greu şi în hol cu gresie de trafic greu, se vor monta tavane false din gips-carton de profile metalice, se vor aplica zugrăveli cu vopsea lavabilă la interior, după efectuarea reparaţiilor şi aplicarea unui strat de tinci.

Primarul Mihai Calotă a precizat că pentru a obţine această finanţare a depus proiect cu trei luni în urmă.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: