Shopping City Târgu Jiu îşi deschide porţile

Cel mai mare centru comercial de la nivelul judeţului Gorj, Shopping City Târgu Jiu, îşi deschide astăzi porţile pentru primii clienţi. Ieri se lucra de zor la amenajarea spaţiilor, multe dintre magazinele ce vor funcţiona aici fiind în stadiu incipient cu pregătirile. Chiar şi aşa, reprezentanţii Fondului de Investiţii New Europe Property Investments (NEPI) au dat asigurări că aceştia vor fi pregătiţi pentru deschiderea de astăzi. În acest centru comercial va fi deschis şi hipermarketul Carrefour care îi va întâmpina pe cumpărători cu tort şi şampanie.

La nici un an de la începerea lucrărilor de execuţie, cel mai mare centru comercial realizat la nivelul judeţului Gorj este pregătit să-şi înceapă activitatea. În cadrul Shopping City Târgu Jiu îşi vor desfăşura activitatea începând de astăzi peste 80 de magazine, restaurante şi cafenele. Ieri a fost o zi de foc pentru toţi agenţii economici. S-a lucrat inclusiv pe parcursul nopţii pentru ca spaţiile să fie puse la punct până la ultimul detaliu astfel încât să atragă privirile potenţialilor clienţi. Multe dintre spaţiile închiriate în cadrul centrului se aflau ieri la începutul pregătirilor, angajaţii acestora lustruiau podelele, vitrinele şi aranjau produsele.

Conducerea centrului comercial a invitat ieri reprezentanţii mass-media la un tur al Mallului. Mananging directorul NEPI, Michael Beux, a precizat care a fost motivul pentru care Fondul de Investiţii a decis să investească şi la Târgu Jiu. “În judeţul Gorj lipsea cu desăvârşire un centru comercial modern. Noi avem încredere în Gorj, în gorjeni şi în judeţ. Specialitatea noastră, a NEPI, este dezvoltarea centrelor comerciale. Normal, studiem şi piaţa. Pe primul loc, atunci când dezvolţi un centru comercial, este să ne asigurăm noi prin studiile şi analizele pe care le facem că ce construim este sustenabil în timp. Suntem bucuroşi că am găsit o locaţie aşa bună ca aceasta în oraşul Târgu Jiu şi avem toată încrederea că acest Mall va fi un mare succes”, a precizat Michael Beux.

Picture_100

800 de locuri de muncă

Centrul comercial se întinde pe o suprafaţă totală de 50.000 de mp din care 27.000mp sunt destinaţi spaţiilor comerciale. Circa 95% din capacitatea acestui amplasament a fost completată. Printre retailerii locali şi internaţionali prezenţi aici se numără: Takko, Jysk, CCC, H&M, KFC, Noriel, Marionnaud, Benvenuti, Altex, DM, Orsay şi mulţi alţii. Reprezentanţii NEPI au precizat că există şi posibilitatea unei extinderi în cazul în care vor exista noi cerinţe pentru spaţii comerciale în cadrul acestui Mall. Pentru a pune în funcţiune aceste magazine au fost angajate circa 800 de persoane, marea majoritate fiind din judeţul Gorj. La parter se găsesc marea majoritate a magazinelor care comercializează articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, pentru casă, cu produse pentru înfrumuseţare şi bijuterii. La etaj, ca şi la subsol unde există o parcare cu circa 1000 de locuri, se ajunge cu ajutorul unor scări rulante. La etaj a fost amenajat Cinema City, cinematograful multiplex 3D, care dispune de 6 săli de cinema. Tot aici există şi o zonă de distracţie cu piste de bowling, biliarde, jocuri video şi cazino. Lângă acestea a fost amenajat un spaţiu de joacă pentru copii, KFC, Spartan şi o patiserie.

În centrul comercial nu va funcţiona şi Mc Donalds, aşa cum se autorităţile locale anunţaseră iniţial.

Clienţii Carrefour, aşteptaţi cu tort şi şampanie

La parterul centrului comercial a fost înfiinţat şi primul hipermarket Carrefour din judeţ. Acesta dispune de 25 de case de marcat şi comercializează circa 50.000 de articole.  Va fi şi o casă specială pentru familie, unde casierul va fi deghizat într-un anumit personaj, cât să-i atragă pe cei mici. Cu ocazia deschiderii au fost pregătite pentru clienţi promoţii şi surprize. Va fi organizată o supertombolă în perioada 16-31 octombrie unde premiul cel mare este un autoturism. De asemenea, astăzi clienţii vor fi aşteptaţi cu tort şi şampanie. „Zilnic avem cele mai mici preţuri la toate produsele. Avem grijă ca magazinele noastre să fie un mediu de cumpărături plăcut şi modern prin implementarea celor mai noi concepte comerciale de design, protecţia mediului şi nu în ultimul rând, facem aceste lucruri punând accent pe factorul uman, motiv pentru care dorim ca atât noi ca şi angajaţii  şi clienţii noştri ce ne trec pragul să se simtă bine”, a spus Florin Popescu, directorul hipermarketului Carrefour Târgu Jiu.      

Conducerea hypermarketului a precizat că au fost încheiate contracte de colaborare cu producătorii locali, în special din zona Novaci, cărora le-au fost alocate spaţii pentru a-şi comercializa produsele. Pentru activitatea ce se desfăşoară în acest hipermarket au fost angajate circa 250 de persoane.

Vizualizări: 486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: