Tigăile de la Carrefour, concurate de reducerile Kaufland

Deschiderea primului hipermarket Carrefour în Gorj a fost concurată serios miercuri noaptea de reducerile de până la 50% la unele produse oferite de vecinii de la Kaufland. Și într-un caz, și în altul, clienții s-au bulucit cu sutele pentru a prinde promoțiile, inaugurarea mall-ului ieri dimineață fiind marcată de înghesuiala celor interesați să prindă tigăi ieftine, la doar 6,99 lei.

Miercuri seara circulația a fost aproape paralizată în zona de sud a orașului, acolo unde funcționează mall-ul, dar și hipermarketul Kaufland. Magazinul respectiv a anunțat reduceri masive de prețuri la unele produse, iar numărul celor interesați de ofertele respective a fost atât de mare, încât jandarmii chemați la fața locului au trebuit să ridice garduri de protecție, la fel ca la cozile de la mănăstiri. Parcarea hipermarketului a fost plină nu de mașini, ci de clienți care s-au așezat cuminți la coadă, asta deși aveau de așteptat, unii dintre ei neștiind nici măcar pentru ce au venit acolo. „Din curiozitate, să vedem și noi ce se dă”, spuneau unele doamne, care au reușit însă să fenteze barierele jandarmilor și să se strecoare în față pentru a intra mai repede.

bataie_pe_reduceri

Cei care au stat la coadă au invocat în special prețurile mici la unele produse alimentare, oamenii spunând că sărăcia îi ține cu orele la cozile respective. „Vrem să prindem ofertele, la mâncare, la zahăr, la ulei, la ce-o mai fi că dacă am avea bani mulți, nu am stat după promoții. Sărăcia generează înghesuiala asta, să nu credeți că nu preferam să dormim la așa ore”, a spus o doamnă înainte să intre în magazin. La ieșire puțini au fost cei care s-au bucurat de promoțiile de care fuseseră atrași mai înainte. Cu excepția câtorva patroni de magazine care au cumpărat bere în cantități mari și la prețuri mici pentru a o revinde cu un oarecare profit, cei care au alergat printre rafturi au ieșit afară cu cărucioarele mai mult goale, negăsind oferte care să le golească portofelele. „Incredibil ce țeapă mi-am luat. Am cumpărat niște iaurturi ca să nu plec cu mâna goală. N-am găsit pe niciunde un produs cu reducere la 50% așa cum era anunțat și nu cred că s-au luat înaintea mea, că doar am intrat printre primii. Asta e, am căpătat experiență”, a spus o tânără.

Faimoasele tigăi

Oferta de la Kaufland a fost valabilă până ieri dimineață la ora 3.00, câteva ore mai târziu coada mutându-se puțin mai spre sud, la Carrefour, unde, la 7.30, a început nebunia tigăilor. Unii clienți au venit la coadă încă de la ora 5.00, plecând de acasă cu noaptea-n cap pentru a fi siguri că prind promoțiile. „Am plecat de la 5.00, cu nepoțel cu tot, că el nici nu a dormit de bucurie că merge la mall. A venit băiatul meu și ne-a adus cu mașina, ca să fim primii aici. Vrem să luăm mai multe, inclusiv tigăi, că am auzit că sunt la promoție. Or fi și alte reduceri că la cât e magazinul de mare ar trebui măcar azi să fie ceva mai ieftin”, spunea o bătrânică de la coadă.

aglomeratie_carrefour

În interiorul magazinului toți cei care au trecut pragul s-au minunat nu neapărat de cum arătau spațiile comerciale, ci de cât de repede a putut fi construit mall-ul. Oamenii au privit însă restul spațiilor comerciale doar după ce și-au asigurat suficient de multe tigăi în cărucioare. „Cinci am luat, că am cinci copii și să dau câte una la fiecare. Am luat și cinci perechi de papuci, tot ca să le ofer la fiecare câte una. Sunt foarte bune promoțiile astea”, a spus o doamnă, în timp ce, la intrare, după ce a scăpat de îmbulzeala de rigoare, un gorjean plimbat prin lume se minuna și el de existența unui mall la Târgu Jiu. „Domnule, am fost prin nouă țări, am fost în Canada, la Montreal, am văzut lumea și nu credeam că se va face și la noi așa ceva, dar suntem departe de civilizație. Ne îmbulzim pentru niște tigăi și cred că o să fie de o să rămână și pentru zilele următoare”, declara bărbatul respectiv, vorbele lui fiind confirmate de cantitatea mare de tigăi aduse la vânzare astfel încât să apuce toată lumea măcar o bucată, dacă nu 4 sau 5.

Vizualizări: 454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: