Schimbări de directori în noul an şcolar

Noul an școlar vine cu câteva modificări în ceea ce privește directorii unităților de învățământ. În acest moment, actualii directori sunt evaluați de către Inspectoratul Școlar urmând ca până la 1 septembrie să fie detașați în interesul învățământului. Cel mai vânat post de director este cel de la Colegiul Național ”Spiru Haret”, unde actualul director Gheorghe Gorun s-a retras de la conducerea liceului.

Reprezentanții ISJ Gorj spun că noul an școlar ar putea aduce modificări de conducere în câteva instituții de învățământ. Toți directorii își vor primi detașările până la 1 septembrie. ”În această perioadă se desfășoară evaluarea activității desfășurate de către fiecare director al unităților de învățământ preuniversitar din județul Gorj. Până la 1 septembrie se vor elibera decizii de detașare în interesul învățământului a unor cadre didactice în postul de director, director adjunct în toate unitățile de învățământ din județul Gorj”,  a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. O singură schimbare este certă. Începând cu 1 septembrie Colegiul Național ”Spiru Haret” va avea un nou director în locul lui Gheorghe Gorun. Deși a fost una dintre cele vânate funcții, se pare că Alina Cosmulescu, directoarea adjunctă, va prelua postul. ”Doamna Cosmulescu a fost directorul meu adjunct 12 ani cred și atunci a rămas să decidă cei care trebuie să decidă. Cred că doamna Cosmulescu o să fie directorul următor al colegiului, urmează să vedem cine sunt și directorii adjuncți, trebuie să fie doi, mi-aș dori să rămână unul dintre ei Cosma, pe care eu am promovat-o director adjunct în urmă cu doi ani”, a spus Gheorghe Gorun, directorul Colegiului Național ”Spiru Haret” din Târgu Jiu.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Gorj spun că este posibil ca directorii să susțină concurs pentru funcții în prima jumătate a anului viitor. Gorun a demontat și zvonurile potrivit cărora Colegiul Național ”Spiru Haret” ar urma să renunțe la clasele de gimnaziu și să rămână doar liceu.

Vizualizări: 760

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: