”Școala altfel”, o săptămână de excursii şi concursuri

Excursii, vizionări de filme, vizite la muzee, activități culinare, umanitare, concursuri sportive sau activități ecologice sunt doar câteva exemple din proiectele ce vor fi îndeplinite de elevii gorjeni în săptămâna 2-6 aprilie, atunci când se va face altfel de școală. Fiecare profesor de la unitățile de învățământ din județ au propus activități care vor înlocui cursurile. Tot în această săptămână cei mai buni elevi vor participa la fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Profesorii gorjeni au venit cu idei care de care mai ingenioase, la propunerea elevilor și uneori cu susținerea părinților pentru săptămâna în care nu se vor face lecții.

Decât la şcoală mai bine în excursie

O idee ingenioasă aparține profesorilor de la Colegiul Tehnic ”Mătăsari”, care vor petrece o săptămână la Tabăra de la Săcelu, unde vor viziona filme sau vor desfășura activități culturale și sportive. De asemenea, elevii de la Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” din Târgu Jiu se vor delecta cu preparate culinare pregătite chiar de colegii lor, vor asista la lecții de educație sexuală și vor pune în scenă scurte secvențe din cinematografia românească. ”«Bucătarul amator» va fi o activitate organizată de profesorii de chimie și biologie de la noi din școală. Elevii din clasele a XI-a și a XII-a vor realiza preparate culinare, pe care le vor vinde la colegi, iar cu banii obținuți îi vor ajuta pe copiii de la Centru de Educație Incluzivă. Vor pregăti gogoși sau clătite”, menționează Marcela Mrejeru, directoarea Colegiului Tehnic ”Henri Coandă” din Târgu Jiu.

Conducerea acestei unități consideră că ideea organizării unei astfel de săptămâni este una foarte bună deoarece activitățile vor contribui la dezvoltarea abilităților practice și a valorilor moral-civice. ”Avem foarte multe activități și încercăm să nu depășim numărul de ore pe care le are profesorul în ziua respectivă. Sperăm ca elevii noștri să capete abilități practice și să învețe valorile moral-civice. Cred că această săptămână va fi un lucru bun. Este un element de noutate prin care încercăm să-i implicăm pe elevi în cât mai multe activități și sper ca această săptămână să rămână valabilă și în anul școlar viitor”, mai spune Marcela Mrejeru.

EXCURSII

În activitățile derulate în această săptămână sunt implicați elevii, profesorii și părinții. „Vom avea activități ecologice, activități umanitare sau excursii. Vom merge la un centru de plasament cu cadouri și rechizite pe care le vom împărți copiilor. La finalul săptămânii elevii vor merge într-o excursie ce va fi sponsorizată de părinți, în care vor fi vizitate castelele din Hunedoara”, spune Valeriu Drulă, directorul Colegiului ”George Coșbuc” din Motru.

CONCURSURI

Pentru că este un colegiu cu profil economic, elevii Colegiului Comercial ”Virgil Madgearu” vor participa la concursul ”Economiștii au talent” în  care vor demonstra calitățile. Tot cei ed aici vor intra în tainele arhivelor, vor merge în vizită la muzeu și vor participa la acțiuni de voluntariat.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: