Îşi serbează ziua o dată la patru ani. Vezi povestea lui!

Ziua de 29 februarie, care apare doar în anii bisecți, a fost un prilej de bucurie şi pentru Marius Răscol din Tismana. Acesta a împlinit 28 de ani, deși și-a serbat ziua doar de șapte ori. Tânărul nu regretă că ziua sa de naștere nu se regăseşte în fiecare an în calendar, ci din contră, se simte deosebit și norocos pentru că s-a născut într-o zi specială. Și-ar dori să cunoască mai multe persoane născute în această zi și chiar i-ar plăcea ca în Gorj să se înființeze chiar un club al oamenilor bisecţi.

Dacă s-ar lua în calcul aniversările, s-ar putea spune că Marius Răscol a împlinit șapte ani, însă în realitate acesta a atins vârsta de 28 de ani. Tânărul care locuiește în Tismana, în satul Costeni, s-a născut miercurea, iar următoarea zi de miercuri în care își va serba ziua va pica peste 28 de ani. ”Mi-am serbat ziua de naștere doar de șapte ori și îmi amintesc doar trei sau patru aniversări pentru că la celelalte eram prea mic. M-am născut într-o zi de miercuri, în jurul orei 15.00. Prietenii mei mă consideră special pentru că m-am născut într-o zi specială, care vine o dată la patru ani. Eu mă consider un norocos”, spune Marius Răscol. O întâmplare interesantă, legată de această zi, s-a petrecut în anii de liceu, când a cunoscut o persoană născută în aceeași zi. ”Interesantă a fost o întâmplare din liceu, când am cunoscut un băiat cu același prenume ca și al meu și care era născut tot pe 29 februarie. Am fost foarte buni prieteni, el era din alt liceu din Târgu Jiu, dar în timp am pierdut legătura”, mai menționează acesta.

A ratat majoratul

În timpul anilor de liceu urmați la Colegiul Național ”Spiru Haret” acesta și-a aniversat ziua sa reală de naștere o singură dată. La fel și în facultate. ”Eram singurul băiat din clasă, fiind la profilul pedagogic, iar ziua mea mi-am serbat-o o singură dată. La majorat ziua mea nici nu exista în calendar. Eram oarecum celebru din această cauză”, mai precizează tânărul. Nu a regretat niciodată că s-a născut pe 29 februarie, zi care apare o dată la patru ani, în anii bisecți. ”Nu am regretat niciodată că nu este ziua mea în fiecare an, ci din contră, mă simțeam special. Cred că toți voiau să fie în locul meu. Pentru că această zi apare doar o dată la patru ani de obicei o serbez pe 1 martie”, adaugă Marius Răscol.

Cadouri

Cadoul la care a ținut foarte mult a fost un cal, primit în urmă cu opt ani de la părinţii săi. ”Locuiesc în Tismana și sunt foarte apropiat de natură. Cel mai frumos cadou pe care l-am primit de ziua mea a fost un cal, pe care mi l-au oferit părinții în urmă cu opt ani. Iubesc foarte mult animalele și am ținut foarte mult la el, însă a trebuit să mă despart de el când am plecat la studii în Craiova. Sper să strâng bani să îmi cumpăr altul”, afirmă acesta. Marius și-ar dori să cunoască mai multe persoane născute în această zi pentru că este interesat să le cunoască tipologiile. ”Sunt sociabil, sunt foarte atașat de familie și de persoanele care mă bine-dispun. Aș dori să cunosc mai multe persoane născute în această zi, să văd dacă au personalitatea apropiată de a mea. Mi-ar plăcea să observ dacă există o tipologie specifică a persoanelor născute în această zi. Ar fi chiar interesant dacă s-ar înființa un club al gorjenilor născuți în ani bisecți”, spune acesta

PASIUNI

”Mi-ar plăcea să călătoresc, să văd toată lumea. Mă atrag locuri precum Egiptul, Siria, Afganistan sau India. Îmi place istoria și vreau să aflu cât mai multe lucruri despre civilizaţiile dispărute. De obicei îmi petrec timpul liber vizionând documentare și filme SF. Sunt pasionat și de astronomie și teatrul. Am făcut parte din trupa de teatru a liceului, cu care am avut câteva reprezentații la Teatrul Dramatic «Elvira Godeanu» din Târgu Jiu”, menționează Marius Răscol.

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: