Şcoala care intră în reparaţii odată cu începerea anului şcolar

Dacă o parte din unităţile de învăţământ din Gorj sunt pregătite deja pentru a-şi deschide porţile, la altele abia au început lucrările de reparaţii. În această situaţie se află şcoala din Bălceşti, comuna Bengeşti-Ciocadia, unde trebuie înlocuit acoperişul pentru ca elevii să nu mai fie nevoiţi să stea cu ligheanul să strângă apa de la ploaie.

Lucrările privind reabilitarea acoperişului Şcolii Gimnaziale din Bălceşti au fost demarate cu câteva zile înainte de începerea anului şcolar. Cu toate acestea, cei aproximativ 100 de elevi vor frecventa cursurile în aceeaşi locaţie, chiar dacă lucrările se vor afla în toi. Primarul Victor Geogia spune că s-a întârziat cu începerea lucrărilor întrucât ministerul nu a alocat bani suficienţi pentru a putea fi înlocuit acoperişul în întregime. „Pentru înlocuirea întregului acoperiş avem nevoie de 1,6 miliarde de lei vechi, însă până acum ministerul ne-a alocat doar 800 de milioane. Domnul inspector general m-a asigurat că vom primi şi diferenţa. Aşa că am decis să amânăm începerea lucrărilor, în speranţa că vom primi banii necesari pentru a înlocui întreg acoperişul, nu numai o parte. Dacă nu vom primi şi cealaltă sumă de 800 de milioane, n-avem încotro şi va trebui să facem doar o parte din acoperiş, chiar dacă nu va fi estetic. În această situaţie va trebui să schimbăm inclusiv proiectul şi să ne limităm la lucrările pe care le putem suporta cu cele 800 de milioane”, a declarat Victor Geogia, primarul de la Bengeşti-Ciocadia.

Acesta a mai precizat că lucrările nu îi vor împiedica pe elevi să vină la şcoală. „Elevii vor veni la şcoală chiar se va lucra şi după începerea anului şcolar. Mai mult de o săptămână nu vom mai putea amâna începerea lucrărilor pentru că vor veni ploile şi se va repeta situaţia de anul trecut când elevii şi învăţătoarele stăteau cu ligheanul prin pod pentru ca apa să nu distrugă şi pardoseala”, spune Victor Geogia.

POZIŢIE

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj ştiu că acoperişul Şcolii Gimnaziale din Bălceşti este distrus şi că de fiecare dată când plouă apa ajunge şi în clase, existând pericolul să se desprindă bucăţi din tavan. „Se cunoaşte problema Şcolii Gimnaziale Bălceşti. Am obţinut 800 de milioane de la minister pe situaţii de urgenţă şi le-am spus autorităţilor locale să se apuce de lucrări cu banii pe care îi au. Nu ştiu dacă vom mai primi şi diferenţa, dată fiind situaţia actuală de criză financiară”, a declarat Ion Işfan, inspector general al ISJ Gorj.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: