Şcoală din Aninoasa, pericol uriaş pentru elevi

Pericol public pentru elevi, o şcoală din comuna Aninoasa va fi construită de la zero. Autorităţile au obţinut bani europeni şi speră ca noua clădire să fie gata până în primăvara anului viitor. Alte două şcoli aşteaptă să fie reabilitate şi extinse, dar niciun constructor nu s-a arătat interesat de aceste lucrări.

Primarul din Aninoasa, Ilie Petroi, a explicat că şcoala din Costeşti a fost analizată de specialişti şi a rezultat că este un real pericol pentru elevi şi profesori. Aşa că a avut nevoie de reparaţii capitale. „Lucrăm acum la un proiect pentru construirea şcolii numărul 1, din satul Costeşti, acolo unde am avut o problemă în ceea ce priveşte clădirea. În urma unei expertize realizate de un expert autorizat, s-a dovedit că punea în pericol viaţa copiilor. Sperăm ca anul acesta să fie finalizată şi chiar şi la jumătatea anului şcolar, copiii să poată să înveţe în această şcoală nouă”, a transmis primarul.

Alte două şcoli din comună urmează să fie reparate. Lucrările sunt întârziate de licitaţii pentru că nu sunt firme interesate să înceapă construcţia. „Vom mai reabilita şcolile din Stârpoaia şi Aninoasa, care necesită extinderea la Aninoasa. Avem nevoie de acest lucru. Până acum, am scos lucrările la licitaţie, dar nu s-a prezentat nimeni. De trei ori am organizat licitaţii şi nicio societate nu s-a prezentat datorită costurilor. Standardul de cost a fost realizat prin anul 2010, la preţurile de atunci şi acum suntem în 2018 şi a trebuit să respectăm costul când am depus proiectul la Ministerul Dezvoltării. Toate proiectele au fost verificate şi avizate la Minister”, a explicat Ilie Petroi.

Sediul Primăriei Aninoasa va fi reabilitat, anul viitor, cu bani europeni. De asemenea, bani s-au obţinut şi pentru modernizarea Căminului Cultural din localitate care a ajuns într-o stare jalnică, după cum a mai transmis edilul: „Căminul Cultural din satul Aninoasa era inutilizabil şi nu beneficiam de niciun cămin unde să desfăşurăm activităţi culturale. Proiectul este finanţat prin Compania Naţională de Investiţii. Se lucrează şi la acest obiectiv şi sperăm să fie finalizat anul viitor”.

Vizualizări: 671

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: