Mobilizare pentru reconstruirea unei case mistuite de flăcări

O casă din comuna gorjeană Runcu a fost mistuită de flăcări la începutul lunii și, în ciuda eforturilor făcute atunci de primarul din localitate pentru salvarea proprietarului, acesta a decedat la scurt timp după ce a fost transportat cu un elicopter la București. Chiar dacă pentru Costel Militaru nu s-a mai putut face nimic, autoritățile locale s-au mobilizat și în câteva săptămâni au reconstruit casa.

Comuna Runcu este din nou de lăudat, în frunte cu autoritățile locale. Aleșii locali și-au donat indemnizațiile, iar angajații primăriei au muncit la reconstrucția casei realizată în mare parte cu materiale de la agenții economici din localitate. Nici cetățenii nu s-au dat la o parte și au contribuit cu ce au putut.

La aproximativ două săptămâni, primarul din Runcu le mulțumește celor care s-au alăturat și au contribuit la construirea casei. ”Am finalizat casa lui Costel Militaru din Dobrița ce a luat foc acum două săptămâni. Vă mulțumesc tuturor celor ce ați donat bani, mulțumesc colegilor din primărie care au construit-o, consilierilor locali care și-au donat indemnizația pe o lună, domnului Botiz Vasile din Dobrița care a donat tot materialul lemnos pentru acoperiș, depozitului de materiale de construcții de la Răchiți, depozitului de materiale de construcții Economic și încă o dată dumneavoastră!”, este mesajul primarului Adi Câmpeanu

Costel Militaru a fost surprins de incendiu în timp ce dormea. S-a ales cu arsuri pe o suprafață de 70% din suprafața corpului și a fost transferat de urgență, în stare critică, a doua zi cu un elicopter la București. A murit la câteva ore după transfer în ciuda eforturilor și demersurile făcute de primarul din Runcu, Adi Câmpeanu, care a încercat mutarea acestuia într-un spital din străinătate.

Vizualizări: 1,754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: