Şcoală executată silit, ISJ anunţă controale masive

Şcoala din comuna gorjeană Bengeşti-Ciocadia este executată silit de profesoara Iulia Rădulescu. Dascălul a obţinut în instanţă daune în valoare de 30 de mii de lei, dar nici până acum nu a primit banii de la unitatea de învăţământ. Daunele reprezintă salariile pe care femeia ar fi trebuit să le încaseze dacă nu ar fi fost dată afară anul trecut. Din cauza scandalurilor, inspectorii şcolari anunţă controale amănunţite în Bengeşti-Ciocadia.

Profesoara Iulia Rădulescu cere să fie demis directorul şcolii. Una dintre supărările sale este faptul că încă nu a primit daunele pe care le-a câştigat în instanţa de judecată. „Am sesizat Primăria Bengeşti, Inspectoratul Şcolar, să-l demită pe domnul director. Am sesizat-o pe doamna inspector general Marcela Mrejeru, i-am trimis zece cereri. Solicit demisia de urgenţă a domnului director în urma executării silite a acestei şcoli”, a spus profesoara.

De partea cealaltă, directorul a transmis că dascălul este foarte aproape de a fi demis din nou. „Ea nu a promovat examenul psihologic. A fost rechemată pentru reluarea lui şi nu s-a prezentat, după care doamna doctor a trimis-o la Psihiatrie să facă un control de profunzime ca să poată să tragă o concluzie. Dacă s-ar fi dus, era clarificată problema până acum. Ar fi putut fi suspendată. Avem o procedură riguroasă pe care o urmărim pas cu pas. Consiliul de Administraţie, la propunerea Consiliului Profesoral, va ajunge în mod sigur să îi fie desfăcut contractul de muncă”, a spus Ionel Oană, directorul şcolii din Bengeşti-Ciocadia.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a anunţat că şcoala va intra în vizorul unei comisii care va verifica toate documentele din şcoală şi va asista la fiecare oră, indiferent de disciplină. „Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj are în vedere două măsuri. Prima va fi o inspecţie de specialitate pe care o voi desfăşura la orele de Limba şi Literatura Română şi de Limba Latină la Şcoala Gimnazială Bengeşti, iar cea de-a doua este includerea în planul de inspecţie şcolară generală a şcolii. Adică vom merge acolo, cu o echipă de inspectori. Vom asista la ore, la toate disciplinele şi vom verifica documentele de încadrare şi alte documente care stau la baza activităţii educative şi instructiv-educative din şcoala respectivă”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Şcoala din Bengeşti-Ciocadia este, de mai bine de un an, în mijlocul mai multor scandaluri. S-au încheiat, în primă fază, cu demiterea profesoarei de care se plângeau atât părinţii, cât şi elevii, dar şi profesorii. Ea s-a reîntors la catedră din toamnă şi, odată cu ea, şi conflictele. Instanţa i-a dat câştig de cauză şi a obligat şcoala să o reangajeze şi să-i plătească toate salariile care i se cuveneau în perioada cât i-a fost desfăcut contractul de muncă. În mai puţin de o lună, profesoara s-a ales cu două dosare penale pentru purtare abuzivă.

Vizualizări: 1,398

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: