Pompierii, chemaţi de urgenţă la Colegiul „Spiru Haret”

Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu va intra, de luni, în şantier. Municipalitatea a desemnat o firmă care să facă lucrări de reparaţii, astfel încât şcoala să nu rămână un pericol pentru copii şi profesori. Bucăţi de tencuială au început să se desprindă de pe pereţii exteriori ai clădirii vechi de mai bine de o sută de ani. Ca să evite o tragedie, primăria a cerut ajutorul pompierilor care s-au urcat pe acoperiş şi au îndepărtat ţiglele care ameninţau să cadă.

Pompierii au îndepărtat pericolul iminent, dar clădirea are nevoie de reparaţii urgente. „În urma unei solicitări venite din partea Primăriei Târgu Jiu, ne-am deplasat la sediul unui colegiu naţional pentru a îndepărta anumite elemente de pe faţada clădirii care stăteau să cadă. S-a deplasat un echipaj de pompieri care, cu ajutorul unei autoplatforme pentru lucrul la înălţime, a îndepărtat aceste elemente, eliminând pericolul ca acestea să cadă şi să pună în pericol viaţa utilizatorilor acestei clădiri”, a transmis Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Autorităţile au găsit o firmă care să se ocupe de lucrări. De luni, va fi şantier la şcoală şi tot luni se va stabili suma pe care o pune la dispoziţie municipalitatea pentru micile lucrări de reparaţii exterioare, astfel încât să fie îndepărtate riscurile la care erau supuşi elevii şi profesorii de aici. „Am convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Am luat măsurile de protejare în zonele unde existau riscuri legate de eventualele căderi de ţigle de pe acoperiş şi am solicitat intervenţia unei firme de specialitate. De luni, se va interveni pe acoperişul de la Colegiul „Spiru Haret”, urmând ca, într-o şedinţă imediată, să aprobăm sumele necesare. Nu putem aştepta. Vorbim de părinţi, profesori, copii pe care trebuie să-i protejăm”, a spus primarul Marcel Romanescu.

Peste şase milioane de lei are primăria la dispoziţie pentru reabilitarea şcolii care este monument istoric. De trei ori a organizat licitaţie, dar nicio firmă nu a prezentat vreo ofertă. Suma va fi reanalizată şi majorată pentru ca lucrarea să fie atribuită cât mai repede mai ales că, în construcţii, au crescut salariile, manopera şi costurile materialelor de construcţii. „Din păcate, am organizat o licitaţie de trei ori pentru Spiru Haret. De anul trecut am început licitaţiile, dar nu s-a prezentat nimeni, chiar dacă am reevaluat indicatorii, suma a mai fost majorată pentru că şi materialele costă mai mult, manopera este mai mare, salariile mai mari şi vom scoate din nou şi „Spiru Haret”, şi Colegiul „Tudor Vladimirescu”, să finalizăm licitaţia şi, anul viitor, să înceapă lucrările la cele două colegii din Târgu Jiu”, a mai explicat edilul municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: