Școală neterminată, constructor de negăsit

O școală din comuna gorjeană Săcelu, finanțată prin PNDL, nu a fost finalizată, deși termenul a fost depășit. Autoritățile locale din localitate au încercat să ia legătura cu reprezentanții firmei care au câștigat licitația, fără nici un rezultat. Mai mult decât atât, lucrările care s-au făcut au început să se deterioreze.

Lucrările la școala gimnazială din satul Săcelu au început în anul 2019 și au fost finanțate prin PNDL. Valoarea investiției a fost de 1.000.000 de lei și trebuia finalizată în luna aprilie 2021, lucru care nu s-a întâmplat.

Autoritățile locale de la Săcelu încearcă de luni bune să ia legătura cu constructorul însă fără nici un rezultat.

”Termenul de finalizare a lucrărilor la această unitate de învățământ a fost deja depășit. Noi am încercat de câteva luni bune să contactăm constructorul, dar nu reușim să-l găsim, ca să vedem care este situația. I-am trimis și înștiințări, dar degeaba. Trebuie să mă interesez pe la Registrul Comerțului, să văd dacă nu cumva firma este în insolvență. O să cer și o expertiză a lucrărilor să vedem ce s-a făcut, ce și cât s-a plătit și să scot din nou la licitație ce a mai rămas e făcut. Sunt sigur că nu s-a plătit tot ce s-a făcut, dar nici că s-a făcut tot ce s-a plătit”, a declarat Gheorghe Dumitrelea.

Primarul din comuna Săcelu speră să rezolve cât mai repede această situație, mai ales că o parte din lucrările făcute au început să se deterioreze și ar mai fi altele de făcut. ”Lucrările au început în 2019 și deja sunt probleme la cele executate. De exemplu fațada a fost dată cu minerală și deja a început să se exfolieze și să cadă. Ar mai trebui făcute grupurile sanitare, instalația termică și dotarea. Proiectul inițial a fost de refacere, modernizare și dotare. Trebuie să vedem în urma unor expertize ce sume s-au plătit și dacă aceste sume sunt reale”, a mai spus Gheorghe Dumitrelea.

În toamnă, această unitate de învățământ ar fi trebuit să primească din nou elevi în condiții moderne, numai că șansele să se întâmple acest lucru sunt minime.

Vizualizări: 2,634

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: