Şcoală profesională din Târgu Jiu dotată cu bani din sandvişuri

Câteva sute de elevi din Târgu Jiu vor studia în condiții mai bune începând de anul viitor. Două laboratoare ale Colegiului Auto „Traian Vuia” vor fi reabilitate cu bani de la OMV Petrom, fonduri strânse în cadrul campaniei „Sandvișul Meseriaș”.

Laboratoarele auto și de lăcătușerie ale Colegiul Auto „Traian Vuia” din Târgu Jiu vor fi modernizate. 20.000 de români s-au alăturat campaniei sociale „Sandvișul Meseriaș”, inițiată de OMV Petrom, care a vizat strângerea de fonduri pentru dotarea laboratoarelor din școlile profesionale. În cadrul campaniei s-au colectat 22.000 de euro, din care 11.000 de euro direct din prețul de vânzare a sandvișurilor și 11.000 de euro contribuția OMV Petrom.

Peste 200 de elevi vor beneficia de condiții bune de studiu. „În prezent, aceștia învață și își practică meseria în condiții dificile. De exemplu, bancurile de lucru ale elevilor sunt vechi de 40 de ani. Atelierul se află într-o fostă hală de prelucrare a lemnului, cu pereți din tablă, fără izolație, iar multe dintre echipamente nu mai funcționează. Se vor renova și dota laboratoarele cu echipamente moderne, precum elevatoare sau softuri și testere de diagnosticare auto”, au spus reprezentanții OMV Petrom.

„Condiţii decente de practică”

Cele două ateliere de practică vor fi reabilitate și dotate pe parcursul acestui an, sub îndrumarea lui Gabriel Onofrei, președintele fondator al Federației Române de Drift și trainer în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, cu o experiență de peste 20 de ani în automobile, racing și tuning. „Suntem bucuroși că în sfârșit vom putea asigura elevilor acces la condiții decente de practică și ne dorim ca, în câțiva ani, fiecare elev care iese de pe băncile școlii noastre să fie integrat eficient și rapid pe piața muncii. Sper ca exemplul OMV Petrom să fie urmat și de alte companii din România, fără de care educația profesională nu are cum să evolueze”, a precizat Cerasela Băltărețu, director adjunct al Colegiului Auto „Traian Vuia”. Liceul din Târgu Jiu a participat cu peste 30 de elevi în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, în ediția din 2016.

CAMPANIE

Campania „Sandvișul Meseriaș” s-a derulat în perioada 30 noiembrie 2016 - 31 ianuarie 2017. În cadrul ei, a fost creat un sandviș special, după reţeta unui chef cunoscut, Cezar Munteanu, Produsul a fost pus la vânzare în peste 200 de stații Petrom. Pentru fiecare sandviș vândut, 5 lei au fost colectați pentru dotarea laboratoarelor școlare: 2,5 din prețul de vânzare și 2,5 lei contribuția OMV Petrom.

Galerie foto






Vizualizări: 3,030

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: