Şcoală rămasă fără elevi, transformată în centru de bătrâni

Un centru multifuncţional pentru bătrânii din comuna Stăneşti va fi amenajat într-un corp al şcolii din Curpen. Şi aici, ca în mai toate satele din Gorj, numărul elevilor a scăzut considerabil, în prezent funcţionând doar o clasă de simultam cu 12 elevi de învăţământ primar.

La şcoala din Curpen erau atât clase primare, dar şi de gimnaziu, care funcţionau într-o clădire cu două corpuri.

Treptat, numărul elevilor a scăzut atât de mult încât acum mai este doar o clasă cu elevi de la clasa pregătiroare până la a IV-a. "Numărul elevilor a scăzut foarte mult. Mai avem 12 elevi într-o şcoală întreagă şi învaţă la simultan. Cel mai probabil şi această clasă va dispărea, iar şcoala se va închide definitiv. Un corp al şcolii în care funcţionau cândva clasele de gimnaziu este dezafectat şi de aceea am decis să facem aici un centru multifuncţional pentru bătrâni", a declarat primarul Ştefan Blideanu.

Investiţia la centrul multifuncţional este de 64.000 de euro şi constă în reabilitarea vechii clădiri a şcolii şi dotarea cu cele necesare. "Nu puteam lăsa clădirea să se dărâme. Aşa, venim în sprijinul bătrânilor din Stăneşti care sunt singuri sau sunt neajutoraţi. Aici le putem oferi consultaţii medicale, vrem să le oferim o masă caldă la prânz şi să le spălăm şi hainele. Vin aici, se mai întâlnesc, mai socializează şi măcar scapă de aceste două griji. Au mâncarea asigurată de primărie. Nu ştim câţi vor fi. O să vedem atunci", a mai spus primarul.

Vizualizări: 4,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: