Primar: Centrul de sănătate este emblema comunei noastre

Un centru de sănătate dintr-o localitate din Gorj face cu greu faţă numărului mare de solicitări. Vorbim de comuna Logreşti, acolo unde centrul este permanent dotat cu aparatură.

Centrul de sănătate din Logreşti este în subordinea Spitalului Orăşenesc din Târgu-Cărbuneşti, dar este administrat de autorităţile locale. Aici s-au făcut numeroase investiţii cu bani de la bugetul local. "Am achiziţionat cu bani de la bugetul local un defibrilator care deja a fost folosit la o pacientă cu probleme cardiace care s-a prezentat la centru. A costat 15.000 de lei şi aşteptăm să ne vină şi un oscilometru. Noi mereu avem centrul de sănătate în vedere şi investim aici pentru că este emblema comunei noastre", a precizat primarul din Logreşti, Ion Băluţă.

Din cauza numărului foarte mare de solicitări, autorităţile locale din Logreşti au făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru mărirea numărului de paturi. "Avem aici un medic foarte bun, care-şi iubeşte meseria şi ştie ce vrea. Pot să vă spun că centrul de sănătate este mai tot timpul plin. Avem foarte multe solicitări. Vin oameni atât de la noi din comună, dar şi din localităţile învecinate să se trateze aici. Să nu mai spun că noi suntem la graniţa cu judeţul Vâlcea şi s-a auzit şi acolo de centrul nostru şi vin oamenii de acolo, că le este aproape şi sunt bine trataţi. Noi am cerut Ministerului Sănătăţii suplimentarea numărului de paturi, dar nu s-a aprobat. O să revenim cu solicitarea", a mai spus Ion Băluţă.

În prezent, centru de sănătate din Logreşti funcţionează cu 15 paturi. În aceeaşi clădire este amenajat şi un centru de permanenţă unde fac gărzi medicii de familie din zonă.

Vizualizări: 2,502

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: