Școli cu încălzire în pardoseală, la țară

Liceu modern, cu toate dotările necesare, și școli cu încălzire prin pardoseală. Sunt doar câteva dintre investițiile cu care se laudă primarul comunei Roșia de Amaradia din Gorj. Edilul Liviu Cotojman se bucură că a reușit să consolideze zonele afectate de alunecările de teren și să treacă la modernizarea localității pe care o conduce.

Liviu Cotojman spune că a avut nevoie de aproape două mandate doar ca să obțină bani pentru consolidarea zonelor care au fost afectate de alunecările de teren. „Mi-am sacrificat un mandat și jumătate doar pentru consolidarea zonelor afectate de alunecările de teren. Acum putem spune că am depășit această situație. Localitatea mea e amplasată pe zonă de deal și există posibilitatea să mai avem alunecări de teren. Mă rog la Dumnezeu să nu se mai întâmple și să putem trece la lucrări de modernizare”, a spus primarul din Roșia de Amaradia, la Radio Accent.

Acum se laudă că a trecut la proiecte ambițioase. În curând, școlile din Roșia de Amaradia vor fi transformate total în clădiri moderne, unele cu încălzire în pardoseală.

„Am avut șapte proiecte prin PNDL. O parte au fost recepționate: poduri, drumuri, alimentări cu apă. La altele se lucrează intens. Sperăm să le recepționăm anul viitor. Avem o lucrare care ține de educație, extinderea liceului și reabilitarea și dotarea liceului de pe raza localității. La anul, investiția va fi gata. Mai sunt și alte școli ce vor intra în modernizare prin POIM. Asigurarea confortului termic va fi făcută prin căldură prin pardoseală. M-am gândit la preșcolari, că ei stau mai mult pe podea și așa nu se vor mai îmbolnăvi”, a mai spus primarul. 

Vizualizări: 1,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: