O nouă atracție turistică în Gorj. Casa construită cu susul în jos!

Proiect inedit semnat de un tânăr gorjean. El și-a construit de unul singur o casă bizară, cum numai în Austria sau Polonia mai întâlnim: casa cu susul în jos. Construcția neobișnuită poate fi deja admirată în localitatea Bumbești-Pițic, la nici 500 de metri distanță de dumbrava colorată.

Alex Ducu a strâns bani ani la rând ca să-și vadă visul cu ochii. Și-a dorit să facă ceva inedit în zona sa și să transforme proiectul într-o atracție turistică importantă. „Am fost în vacanță în Turcia. Acolo am văzut o astfel de casă. Mi-a venit și mie ideea să fac așa ceva la mine acasă mai ales că nu mai există o astfel de casă răsturnată în România. Am construit-o în pandemie, într-o lună și jumătate. Este pe structură metalică și din lemn ușor. Cântărește în jur de cinci tone. Este foarte bine ancorată chiar dacă ea este cu susul în jos”, a spus Alex, pentru Observator Antena 1.

Casa poate primi deja oaspeți, însă poată fi văzută doar din exterior. În interior, încă nu a fost decorată. „Am în plan să fac o ușă, scări și, în interior, să o mobiliez la fel. Bucătăria, baia și sufrageria vor fi mobilate cu mobilă ușoară, din pal, pe care o vom pune tot pe tavan, ca să rămânem în același peisaj”, a mai spus tânărul din Bumbești-Pițic.

Oamenii din sat, dar și trecătorii s-au minunat când au văzut casa bizară. „Vecinii s-au uitat peste gard și nu le venea să creadă că am vrut să fac așa ceva. Alți oameni îmi spuneau că am modificat fotografiile în photoshop, că ei nu cred că e reală, dar este, iată! Mulți au venit să se convingă și să vadă cu ochii lor mai ales că nu au mai văzut așa ceva la noi în țară. Am în plan să mai fac aici un parc de aventură pentru copii și o terasă, dar și alte surprize”, a mai spus Alex Ducu.

Casa a costat în jur de 12 mii de euro.

Vizualizări: 14,800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: