Prăjitură de casă, cu miere și nucă

Ingrediente necesare pentru foi (folosim o tavă de 20x31 cm): 600 g făină, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 2 ouă întregi, 150 g zahăr, 120 g unt, 4 linguri miere, 4 linguri lapte, 1 praf de sare.

Ingrediente necesare pentru cremă: 2 plicuri budincă de caramel, 800 ml lapte, 4 linguri zahăr, 1 tub lapte condensat (aproximativ 170g), 150 g nucă măcinată, prăjită, 250 g unt.


Mod de preparare: Pentru foi, punem mierea, laptele și untul într-o cratiță. Punem cratița pe foc și încălzim, amestecând până la omogenizare. Luăm cratița de pe foc, încorporăm repede ouăle după care punem înapoi pe foc mic și fierbem până obținem o compoziție densă. Lăsăm să se răcească.

După ce se răcește, adăugăm făina și bicarbonatul și începem să frământăm. Dacă aluatul nu se omogenizează, adăugăm un pic de smântână sau lapte.

Împărțim aluatul astfel obținut în 5 părți egale. Pe rând, întindem bucățile de aluat în foi dreptunghiulare de 20*30 cm. Coacem foile la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 8-10 minute.

Pentru cremă, punem praful de budincă, zahărul și laptele într-un vas și amestecăm bine, să nu rămână cocoloașe. Punem vasul pe foc și fierbem până budinca se îngroașă. Prăjim nuca într-o tigaie uscată și punem deoparte 50 de grame pentru decor. În budinca rece adăugăm laptele condensat, nuca prăjită, untul și mixăm până obținem o compoziție spumoasă.

Punem prima foaie într-o tavă și întindem 1/ 5 din cremă peste ea. Repetăm straturile, ultimul strat trebuie să fie unul de cremă. Peste ultimul strat de cremă presărăm nuca pusă deoparte.

Dăm prăjitura la frigider până a doua zi.

Vizualizări: 3,315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: