Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Şcolile din Săuleşti, pregătite pentru deschiderea anului şcolar

Unităţile de învăţământ din Săuleşti sunt pregătite pentru deschiderea noului an şcolar. După au fost efectuate mici reparaţii, igienizările sunt pe ultima sută de metri. Autorităţile locale dau asigurări că elevii şi preşcolari nu vor suferi de frig pe perioada sezonului rece. Aprovizionarea cu lemne se va face din pădurea primăriei, cu beneficiarii de ajutor social.

 Elevii şi preşcolarii din comuna Săuleşti îşi vor desfăşura cursurile în săli curate şi igienizate. Autorităţile locale efectuează lucrări de igienizare la toate cele cinci unităţi de învăţământ de pe raza comunei. Reparaţiile şi igienizările se efectuează cu bani puţini, primăria achiziţionând doar materiale necesare, forţa de muncă fiind asigurată de către beneficiarii de ajutor social. „Pe raza comunei avem două şcoli primare, o şcoală generală şi două grădiniţe. Nu a fost nevoie de intervenţii majore pentru că toate unităţile de învăţământ au fost reabilitate în anii trecuţi. În această vară, am efectuat doar mici reparaţii şi igienizări. Lucrările s-au făcut cu fonduri puţine pentru că am folosit personalul de la 416”, a declarat Constantin Drăghici, primarul comunei Săuleşti. Potrivit autorităţilor locale, elevii nu vor suferi de frig pe timpul iernii. Începând de săptămâna viitoare, primăria va reface stocul de lemne. „La 1 septembrie toate şcolile vor fi pregătite pentru deschiderea anului şcolar. Până atunci se va reface inclusiv stocul de lemne. Avem pădurea proprie a primăriei şi deja am făcut marcări.  Aşteptăm să ne vină actele de la Ocolul Silvic, iar săptămâna viitoare începem aprovizionarea cu lemne”, a precizat Constantin Drăghici. La şcolile din Săuleşti mai sunt rezerve de lemne încă din iarna trecută. „Mai avem ceva rezerve din anul trecut, cam 30-40 % din stocul necesar a rămas din iarnă. Avem centrale pe lemne la majoritatea unităţilor de învăţământ, cu excepţia unei grădiniţe, unde este centrală termică pe gaze”, spune primarul Drăghici.     

Vizualizări: 255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: