Coadă la medicul pentru diabetici, la Spitalul Județean

Pacienții cu diabet stau ore întregi la ușa unui medic din Spitalul Județean. Acesta este singurul cu această specializare. Oamenii sunt supărați că uneori așteaptă cu orele și acesta nu vine la programul scris pe ușă. Conducerea spitalului anunță că în curând va veni la spital încă un medic specializat pe problemele de diabet și situația se va îmbunătăți.

Pe secția diabet zaharat un singur medic asigură și consulturile în Policlinica spitalului. Pacienții vin cu noaptea în cap să se programeze ca să fie siguri că prind un consult în ziua respectivă. Cei mai mulți se declară nemulțumiți de programul cabinetului respectiv și spun că stau cu orele să ajungă medic. În plus, acesta nu-și respectă programul afișat pe ușa cabinetului. ”Stăm aici de la ora 7 ca să vină cineva să se uite la noi. Pe ușă scrie că trebuie să vină la 13.30 dar nu se întâmplă așa, este pur și simplu bătaie de joc”, spune unul din pacienți. Oamenii vin să-și rezolve problemele de sănătate și mulți dintre ei nu știu sau nu-i interesează că este deficit de personal în spital. ”Și noi venim de la kilometri distanță și nu este normal să stăm pe la ușă. Sunt cozi imense câteodată, e greu, suntem bătrâni. Ar trebui gândit altfel dacă nu sunt medici”, a spus un alt pacient.

Din fericire însă, sunt șanse mari ca postul de medic diabetolog să fie ocupat în curând. Postul a fost scos la concurs și s-a înscris un singur candidat, o doctoriță care acum profesează la Spitalul din Slatina. ”În momentul de față avem publicate la concurs posturi de medic diabet zaharat, s-a depus un singur dosar, urmează să se constituie comisia de concurs și să se desfășoare concursul. Sunt în general, medici rezidenți, în ultimul an de rezidențiat, medici tineri care lucrează deja la alte spitale din țară. De exemplu, medicul care s-a înscris pentru diabet zaharat este din Novaci, dar lucrează la Spitalul din Slatina. Probabil vrea să vină, să se stabilească definitv în Gorj”, a spus Cătălin Vienescu, șef Resurse Umane din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

CONCURS

Tot în perioada următoare va avea loc și un concurs pentru ocuparea unui post de medic oncolog. Potrivit conducerii spitalului, la momentul de față pe secția Oncologie activează doar trei medici în condițiile în care numărul de paturi pe secția respectivă a crescut de la 35 la 45 de paturi iar activitatea este una extrem de complexă.

Vizualizări: 591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: