Cinci medici au făcut consultații gratuite la Prigoria

Medicul ortoped Bogdan Niculescu a organizat la Prigoria „Caravana de consultații medicale”, iar câteva sute de persoane au primit consultații gratuite în domenii precum ortopedie, ORL, oftalmologie, cardiologie, stomatologie. Medicul Bogdan Niculescu susține că ăn funcție de interesul comunităților gorjene, Caravana va merge în județ și în luna decembrie.

 Acțiunea aparține Rotary Club Târgu-Jiu care a demarat proiectul intitulat „Caravana de consultații medicale”, prin care membrii clubului de profesie medici, precum și prieteni ai acestora, tot cadre medicale, oferă consultații medicale gratuite pentru comunitățile sărace și marginalizate din județul Gorj.

Proiectul a început la Centrul de Permanență Prigoria, unde au oferit consultații medicii Gheorghe Stanciu, Marilena Stanciu, Tatiana Neamțu, Ștefan Voinea și Bogdan Niculescu. Echipa de medici a fost sprijinită de doctorul Ramona Hortopan, medicul de familie din Roșia de Amaradia. "Au fost efectuate în jur de 25 de consultații pe fiecare specialitate, nivelul acestor consultații fiind cel de Ambulator de specialitate adică consultații primare (diagnostic) și prescriere tratament inclusiv ecografie cardiacă cu un ecograf portabil", au anunțat reprezentanții Rotary Club Târgu-Jiu.   

Organizatorii acestei acțiuni ar vrea ca și primarii din comunitățile sărace să se implice în astfel de activități. „Pe viitor am dori să implicam și primarii, iar împreună cu asistenții sociali să putem identifica pacienții, mai ales vârstnici, care nu au posibilitatea de a se deplasa singuri la dispensarul unde noi consultam, acest proiect adresându-se practic acestei categorii de pacienți”, a declarat Bogdan Niculescu, coordonatorul acestui proiect.

Proiectul va continua până în luna decembrie, în funcție de interesul manifestat de comunități.

Vizualizări: 6,455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: