Controale în școli înainte să sune clopoțelul

Toate unitățile de învățământ din Gorj sunt verificate în aceste zile. Inspectorii școlari și autoritățile județene vor să se asigure că elevii vor începe școala în condiții bune. Toate clădirile sunt igienizate în această perioadă, a anunțat Marcela Mrejeru, șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Școlile din întregul județ sunt luate la puricat și verificate. „În ultimele două săptămâni, s-au constituit comisii mixte formate din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar, reprezentanți ai Prefecturii și ai Consiliului Județean, care au mers în fiecare unitate școlară să constate care sunt lucrurile care trebuie să se mai realizeze, dacă s-au făcut igienizările, dacă există autorizații de funcționare. În toate școlile se derulează aceste activități de deratizare și de igienizare a spațiilor astfel încât, la 9 septembrie, să începem școala în condiții optime”, a transmis Marcela Mrejeru, la Tele3.

În continuare, se fac demersuri pentru obținerea autorizațiilor necesare pentru ca toate școlile să funcționeze în condiții sigure. „Acolo unde nu există autorizații sanitare, acolo se fac demersuri pentru obținerea acestora și aș vrea să mai spun că unele din ele nu se mai impun pentru că nu mai sunt funcționale clădirile respective și nici nu avem decât patru asemenea clădiri. În ceea ce privește avizele de la ISU, nu sunt probleme. Am ținut legătura în permanență cu cei de la ISU și unele din cele 70 de unități școlare nu presupun existența acestui aviz. Ele, prin natura construcției, o au. Celelalte sunt în lucrări de reabilitare”, a mai spus Mrejeru.

Vizualizări: 830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: