Şcolile din Văgiuleşti au fost pregătite pentru sezonul rece

Şcolarii şi preşcolarii din Văgiuleşti nu vor îngheţa de frig în clase la iarnă. Asta pentru că administraţia locală s-a pregătit din timp pentru sezonul rece, achiziţionând combustibilul necesar pentru încălzirea unităţilor şcolare. 100 metri cubi de lemne au fost deja cumpăraţi şi distribuiţi la unităţile de învăţământ şi urmează ca în unităţi să ajungă alţi 50 de metri cubi.

Unităţile şcolare din comuna Văgiuleşti au fost pregătite pe perioada vacanţei pentru debutul noului an şcolar. Au fost efectuate lucrări de reparaţii acolo unde s-a impus, dar şi igienizări. În prezent se mai lucrează la reconstrucţia aleilor de la şcoala şi grădiniţa din Văgiuleşti. Vechile alei se deterioraseră, iar administraţia locală a dorit să ofere cele mai bune condiţii elevilor din localitate, dispunând realizarea unora noi. Numai că timpul ploios nu a permis ca aceste lucrări să fie efectuate înainte de începerea şcolii. În prezent se lucrează şi săptămâna aceasta lucrările vor fi încheiate. Lucrările sunt efectuate de persoanele asistate social de către primărie. Astfel, primăria a făcut şi economii la buget. „Anul acesta unităţile şcolare au fost igienizate. Nu au fost pregătite pentru anul şcolar cu firme specializate, le-am făcut cu personalul nostru de la legea 416, cei de la ajutor social. Am cumpărat materiale şi nu am făcut investiţii majore în acest sens. Au fost igienizate toate unităţile, atât şcoala de centru, Şcoala Generală Văgiuleşti, cât şi grădiniţa Văgiuleşti şi celelalte trei structuri din zona Covrigi. Singurele lucrări care ne-au întârziat, din cauza ploilor, nu am putut să turnăm aleile care erau distruse însă zilele acestea finalizăm şi aceste lucrări”, a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.     

Unităţile şcolare de pe raza comunei au fost alimentate cu combustibil solid care va fi folosit în perioada rece pentru încălzirea claselor. „Am adus cantităţile de combustibil necesare pentru a asigura încălzirea şcolilor pe timp de iarnă. Avem centrale pe lemne la şcoala generală de la centru, iar în rest sunt sobe de teracotă, care funcţionează de asemenea pe combustibil de material lemnos. Până în prezent am adus 100 mc de material, mai aveam şi de anul trecut, pentru că de obicei aducem mai mult decât este nevoie, decât să avem probleme în cazul în care va fi o iarnă mai lungă cu temperaturi foarte scăzute”, a precizat primarul din Văgiuleşti.

La nivelul comunei Văgiuleşti sunt circa 250 de şcolari şi preşcolari.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: