Noua grădiniţă din Ioneşti a fost autorizată

Autorităţile locale din Ioneşti nu mai au niciun impediment pentru a pune în funcţiune noua grădiniţă din satul Gura Şuşiţei. Asta pentru că a fost obţinută autorizaţia de funcţionare. Astăzi, în şedinţa consiliului profesoral al şcolii Ioneşti, va fi desemnată educatoarea care va pregăti în acest an şcolar cei 12 preşcolari care vor merge la această grădiniţă.

Noua unitate de învăţământ destinată preşcolarilor din satul Gura Şuşiţei din comuna Ioneşti nu a fost pusă încă în funcţiune, asta pentru că abia după începerea anului şcolar a fost obţinut avizul de funcţionare. Autorităţile locale spun că după ce va fi desemnată educatoarea care să se ocupe de cei mici, va putea începe activitate în noua grădiniţă. „Am primit avizul de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, marţi am mers şi am ridicat documentul. Miercuri va avea loc consiliul profesoral la şcoala Ioneşti pentru repartizarea persoanei care să se ocupe de grădiniţă şi care să ia copiii în primire. La această grădiniţă vor merge 12 preşcolari din satul Gura Şuşiţei. Unitatea este pregătită, curată, aranjată, cu tot ce trebuie pentru începerea activităţii”, a declarat Marian Tătaru, primarul comunei Ioneşti.  

Grădiniţa din satul Gura Şuşiţei a fost ridicată şi utilată cu fonduri europene, pe Măsura 322. Valoarea proiectului a fost de 700 mii lei. Clădirea este dotată după standardele europene. Preşcolarii vor beneficia de vestiare individuale, de o sală de studiu şi de joacă modernă, dotată chiar şi cu o plasmă gigant de ultimă generaţie. Grupurile sanitare au fost realizate pe statura celor mici. Unitatea este dotată şi cu un cabinet medical.

Primăria Ioneşti a primit recent de la Ministerul Dezvoltării un microbuz şcolar ce va fi folosit şi pentru transportul preşcolarilor care vor merge la această grădiniţă.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: