Scrisoare deschisă finanţatorilor clubului Pandurii

Preşedintele Forţa Civică Gorj, Ion Săvoiu, a trimis astăzi o scrisoare deschisă celor patru reprezentanţi ai acţionarilor de la Pandurii în adunarea generală a clubului, Ion Călinoiu, Florin Cârciumaru, Laurenţiu Ciurel şi Viorel David. Iată textul integral al Scrisorii deschise:

"Această SCRISOARE DESCHISĂ vă este adresată în virtutea statutului dumneavoastră de conducători ai structurilor care finanțează echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu.

În primul rând, țin să vă mulțumesc și să vă asigur de prețuirea mea pentru eforturile pe care le faceți pentru a asigura resursele financiare necesare acestui club.

În continuare, îmi asum neplăcuta sarcină de a vă adresa câteva întrebări, care stau pe buzele iubitorilor de fotbal din Gorj, în contextul declinului evident cunoscut de echipă în ultimele luni. A fost ratat obiectivul de calificare în cupele europene, în condiții de finanțare similare cu cele din sezonul precedent, atmosfera la echipă s-a deteriorat grav, conducerea administrativă a mințit public că nu existau restanțe financiare către jucători, s-a practicat un joc încâlcit ce a golit stadionul, cu greu strângându-se, cu intrare gratuită, circa 2000 de suporteri pe meci, noua conducere administrativă a girat și a fost complice la subtilizarea mărcii „Pandurii” de către firma SUCCES, prejudiciind nu doar imaginea clubului, ci și patrimoniul acestuia. Această echipă oferă din ce în ce mai rar prilejuri de bucurie pentru gorjeni. În condițiile contra-performanțelor sportive din returul campionatului 2013 – 2014, Pandurii Târgu Jiu și-a diminuat considerabil potențialul de promovare a orașului și a județului. Dacă trecutul apropiat și prezentul echipei sunt dezamăgitoare, viitorul pare dezarmant, având în vedere ultimele relatări din presa sportivă națională, care vorbesc fie de destrămarea echipei, fie de schimbarea întregului lot de jucători, fie că în sezonul viitor Pandurii Târgu Jiu se va bate la retrogradare. Din păcate, conducerea administrativă a echipei nu a combătut în niciun fel, pe cale oficială, aceste relatări de presă.

În acest context, vă adresez următoarele întrebări:

1.     Cunoașteți că FIFA și UEFA interzic categoric amestecul politicului în fotbal? Cunoașteți că singura echipă din Liga I care are ca președinte al Consiliului de Administrație o persoană ce deține, în paralel, și o funcție de conducere într-un partid politic este Pandurii Târgu Jiu? Înțelegeți să vă asumați în continuare riscul ca nu numai clubul, ci și FRF și LPF să primească sancțiuni drastice?

2.     Care este bugetul de transferuri de care dispune acum Pandurii Târgu Jiu?

3.     Care este obiectivul echipei pentru sezonul următor?

4.     Care este cuantumul actual al datoriilor clubului și care dintre ele datează din perioada în care la conducere se afla Marin Condescu?

5.     Cu ce sume au contribuit la bugetul clubului, de la 1 ianuarie 2014 până în prezent, fiecare dintre structurile pe care le conduceți? Cum s-au cheltuit acei bani?

6.     Câți bani erau în conturile clubului la plecarea lui Marin Condescu din fruntea Consiliului de Administrație și câți bani urmau să intre, din alte surse decât cele asigurate de dumneavoastră?

7.     Ce demersuri reparatorii ați inițiat fiecare dintre dumneavoastră după ce ați aflat de subtilizarea mărcii “PANDURII” de către firma SUCCES? Cine a decis ca clubul să nu facă o opoziție firească și reală nici la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci și nici în instanțele judecătorești?

8.     În ce condiții financiare promovează firma SUCCES, prin bannere și spoturi publicitare explicite, o parte dintre jucătorii de la Pandurii Târgu Jiu?

9.     Vă asumați, ca finanțatori, deciziile manageriale ale președintelui Consiliului de Administrație?

10.           Cum apreciați actualul nivel de transparență a clubului și actuala politică de comunicare publică? Cu ce s-au îmbunătățit față de perioada în care clubul era condus de Marin Condescu? 

Mă alătur zecilor de mii de suporteri ai echipei Pandurii Târgu Jiu, din județ și din întreaga Oltenie, care așteaptă și merită să răspundeți public la întrebările de mai sus.

 02 iunie 2014

 PREȘEDINTE FORȚA CIVICĂ GORJ, Ion SĂVOIU"

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: