Scurtul antirachetă

Bine dracu' că veniră ăștia cu scutul antirachetă, n-auzi tu, că mi-era și frică să mai ies din casă. Îl pusără la noi în Oltenia, n-auzi? Lângă Caracal îl pusără, în comuna Deveselu. În Deveselu a fost un vechi sanatoriu de nebuni, de unde probabil și numele localității. De asemenea, colegii de prin zonă m-au informat că în zonă era un conac vechi și foarte mișto care, la o adică poate fi folosit ca soclu pentru scutul antirachetă.

Ce voiam să vă întreb: scutul ăsta antirachetă cam cât de mare e? Adică ajunge până la București, măcar în Vest, aci la mine în Militari? Că plouă în neștire de vreo două zile și tare bine mi-ar prinde, zău, un scut de ăsta antirachetă, antigrindină și antitorențială. Cum care rachetă? Păi, să vedeți. Am niște vecini la parter care vin zilnic rachetă de la crâșma din colț și cântă în fața scării ”Un actor grăbit” până coboară cineva să le deschidă ușa de la scară, că ei mereu pierd sau uită cartela de la interfon. Dacă nu le deschide nimeni, se culcă cu câte un câine sub cap până a doua zi dimineața, când vecinii mai buni la suflet îi mai acoperă cu niște pături de gunoaie aruncate direct de pe geam, în spinarea nefericiților.

Sau ce, vi se pare cu adevărat util, vă pomeniți? Voi chiar vă temeți de rachetele dușmanilor în România? Să fim serioși! Cine să dea la noi cu racheta? Gândiți-vă numai ce cheltuială presupune. Și pentru ce? Ce funcționează la noi, ca să poată fi distrus? Singurul efect posibil al unei explozii pe teritoriul României e unul cât se poate de pozitiv: s-ar putea întoarce lumea cu fundul la loc în jos și lucrurile ar putea reintra în normal.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: