Se adună datoriile la Centrul Maternal

Centrul Maternal din Tg-Jiu are datorii de sute de milioane de lei vechi către furnizori şi asta din cauză că bugetul repartizat anul acesta instituţiei de către Consiliul Judeţean Gorj este mult mai mic în comparaţie cu cel de anul trecut. Conducerea instituţiei reuşeşte să le asigure minimul de trai celor 14 suflete care trăiesc în centru cu ajutorul sponsorilor. 
 Doar 640.000 de lei este bugetul repartizat pentru anul 2009 de către Consiliul Judeţean Gorj Centrului Maternal din Tg-Jiu. Din aceşti bani conducerea centrului trebuie să plătească salariile angajaţilor, să achite facturile la utilităţi şi să asigure hrana zilnică a 14 persoane, este vorba de şapte mame împreună cu bebeluşii lor. Se pare că aceşti bani sunt pe terminate, lucru care a facut să se întârzie cu plata facturilor către furnizori. “Avem 400 de milioane de lei de achitat către furnizori. Vom achita aceşti bani când va avea loc o rectificare de buget”, spune Maria Pandurul, directorul economic al Centru Maternal Tg-Jiu.
 Maria Pandurul mai spune că dacă nu va avea loc o rectificare de buget cât mai repede instituţia nu va avea de unde să plătească salariile angajaţilor, iar sumele restante către furnizori vor fi mult mai mari. Centrul Maternal din Tg-Jiu funcţionează şi cu un centru de zi unde circa 30 de copii i-au masa zilnic şi beneficiază de anumite servicii, cum ar fi internetul, cheltuielile fiind suportate tot din bugetul de 640.000 de lei.
 


Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: