Se amână înfiinţarea parcului industrial la Motru

Administraţia locală din Motru vrea să retragă sumele alocate pentru achiziţia unor terenuri în vederea înfiinţării unui parc industrial, urmând ca banii să fie folosiţi pentru asigurarea unor cheltuieli cu utilităţile şi serviciile. Această modificare va fi supusă aprobării Consiliului Local în şedinţa de miercuri, 29 noiembrie. Primarul Gigel Jianu spune că nu se renunţă la proiect, fiind vorba doar de o amânare.

Primarul Gigel Jianu a explicat că terenurile respective sunt disputate de proprietari în instanţă şi e nevoie de clarificarea litigiilor. „Legat de achiziţia terenurilor pentru parcul industrial, avem probleme cu proprietarii, cu proprietatea, au ajuns în instanţă, cu întocmirea documentaţiilor cadastrale şi nu am putut până în luna decembrie să parcurgem toate etapele şi nu se întrevede rezolvarea acestora. Am decis ca o parte din această sumă să o redistribui către altceva. Pentru iluminatul public, se epuizase suma alocată şi eram nevoiţi să facem o rectificare, către anumite servicii pe care le prestează Direcţia Publică, că tot Morega se văita şi plângea şi voia să dăm bani”, a explicat primarul Gigel Jianu, menţionând că sumele necesare pentru achiziţia acelor terenuri vor fi prinse în bugetul pe anul 2018.     

Viceprimarul PSD Cosmin Morega a spus că nu este de acord cu propunerea primarului şi că va vota în consecinţă. „Nu voi vota această rectificare de buget dacă se vor lua sumele necesare pentru achiziţionarea de teren pentru Parcul Industrial şi pentru proiectul de reabilitare termică a Spitalului Municipal Motru. Aceste două lucruri sunt foarte importante. Ni le dorim cu toţii, dar se pare că Gigel Jianu nu şi le mai doreşte. Când suntem serioşi? Practic aceste sume se doreau a fi luate pentru alte servicii: iluminat public, curăţenie, spaţii verzi. Există alte surse de unde ar putea fi luaţi aceşti bani”, a declarat Cosmin Morega, precizând că primarul nu trebuia să ţină tot anul banii blocaţi. 

Vizualizări: 1,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: