Pregătiri de iarnă la Bărbăteşti. Cine deszăpezeşte drumurile

Autorităţile locale din comuna Bărbăteşti s-au pregătit din timp pentru a preîntâmpina ninsorile, mai ales că se anunţă o iarnă grea. În punctele vulnerabile de pe şosea a fost depozitat material antiderapant, urmând să fie aplicat pe carosabil la nevoie. Totodată, primăria a încheiat un contract cu o firmă specializată pentru a deszăpezi şoselele.

Acţiunea de deszăpezire va fi realizată de o societate din comuna Bărbăteşti, astfel că se va interveni rapid în situaţia în care zăpada se va aşterne pe carosabil. Societatea contractată de primărie va fi plătită în funcţie de orele prestate pentru curăţarea drumurilor de zăpadă. „Ne-am pregătit pentru sezonul rece, mai ales că se anunţă o iarnă grea. Am înştiinţat şi locuitorii pentru a-şi procura din timp lemnele necesare pentru încălzirea locuinţei. Pe toate drumurile am depozitat nisip, în special în curbe şi în pante. Am încheiat un contract de colaborare cu un prestator de servicii de la noi din localitate, care va interveni cu două utilaje, tractoare. Avem pante foarte abrupte şi nu putem face acţiunea cu alte utilaje.  Deszăpezirea ne costă foarte puţin faţă de alte localităţi, pentru că nu plătim pentru staţionare. În comună avem în total undeva la 10-15 km de drum”, a declarat Adrian Mangu, primarul comunei Bărbăteşti.

Primăria Bărbăteşti nu a fost nevoită să mai cumpere nisip pentru acest sezon rece, asta pentru că în depozite au rămas cantităţi însemnate din sezonul trecut.

Administraţia locală se pregăteşte şi de serbarea Zilei Naţionale a României. De 1 Decembrie, autorităţile locale vor depune flori şi coroane la monumentul eroilor din centrul comunei. Cu acest prilej, elevii din Bărbăteşti vor organiza şi o serbare.

CADOURI

Autorităţile se pregătesc şi pentru sărbătorile de iarnă. „Ne pregătim, ca în fiecare an, să dăm câte un cadou la copiii din comună. Vom acorda cadouri la circa 150 de copii. Vor primi dulciuri, frunte şi suc. Pachetele vor fi destul de consistente”, a explicat primarul Adrian Mangu. 

Vizualizări: 399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: