Se ceartă pe prețul ridicării gunoiului

Nou motiv de scandal între PSD și PNL la Fărcășești. Pesediștii, aflați în opoziție cu primarul liberal Constantin Drăgoescu, susțin că tariful pentru ridicarea gunoiului este prea mare. În schimb, primarul susține că este același preț ca la Urdari, Negomir sau Bîlteni, fapt confirmat de directorul de la Polaris.

Comuna Fărcășești are de două luni contract cu Polaris pentru ridicarea deșeurilor menajere. Taxa stabilită este de 13 lei pe gospodărie. Consilierul PSD Marius Bălu susține că prețul este mare și că nu este corect să plătească inclusiv persoanele plecate la muncă în străinătate. Acesta este adeptul taxării pe persoană, nu pe gospodărie. ”Am făcut proiect de hotărâre să achiziționăm mașină de gunoi, să fie tariful mai mic și domnul primar n-a vrut să pună pe ordinea de zi proiectul. Foarte multă lume este nemulțumită. E mult, sunt unii care cu banii aceia își cumpără pâinea. Sunt femei văduve care au pensie câteva sute de lei și de unde să plătească taxa?”, a declarat Marius Bălu.

Primarul Constantin Drăgoescu spune că taxa este aceeași cu cea practicată de operator în toate localitățile din zonă. ”Polaris a făcut contract cu oamenii, am făcut pe gospodărie, s-a scos și taxa de mediu. Avem același preț ca Negomir, ca Urdari, ca Bîlteni. Polaris practică același preț pentru toate comunele. Ce aberează consilierul Marius, nici nu este cetățean al comunei, nici nu are contract, nici nu plătește, nici nu stă în comuna Fărcășești. Doar vine la ședință o dată pe lună, una vine, una nu. Și când vine nu votează, aceștia sunt consilierii PSD. N-au niciun interes să ajute comuna”, a comentat primarul Drăgoescu.

REACȚIE

Reprezentanții Polaris M. Holding confirmă că taxa percepută la Fărcășești este similară cu cea practicată în localitățile din zonă. Luis Popa, director, susține că este preferabil contractul pe gospodărie, pentru a evita situația nedeclarării tuturor persoanelor care locuiesc acolo.

Vizualizări: 650

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: