Cotrună, cu un picior afară din DGASPC Gorj. Ajunge postul la ALDE?

Dumitru Cotrună, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, este pe picior de plecare din instituţie. Acesta şi-ar fi depus demisia din funcţie după ce şi o a doua comisie de disciplină ar fi găsit o mulţime de nereguli în instituţia condusă de Cotrună. Tot joi a apărut şi informaţia potrivit căreia PSD ar fi cedat postul de conducere din fruntea DGASPC partidului ALDE şi că fosta şefă de la OPC, Daniela Cornea, ar urma să preia conducerea.

Soarta şefului DGASPC Gorj, Dumitru Cotrună, va fi luată în discuţie vineri, 24 august, în cadrul şedinţei lunare a Consiliului Judeţean. „La noi nu s-a înregistrat un astfel de document până la această oră”, a spus Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al CJ Gorj, întrebată despre demisia lui Cotrună. Cea de-a doua comisie de disciplină i-ar fi găsit şefului DGASPC Gorj o sumedenie de nereguli. Liberalii gorjeni au avut şi ei o reacţie, cerându-i lui Cotrună să părăsească imediat instituţia. „Domnul Cotrună, dacă încă nu şi-a dat demisia, ar trebui să facă acest gest. Deja a doua comisie de disciplină a decis sancţionarea domnului Cotrună, e prea mult. Preşedintele Consiliului Judeţean, dacă mai ţine la imaginea instituţiei pe care o conduce, ar trebui să facă ultimul demers corect, acela de a-l demite”, a declarat Dan Vîlceanu, preşedintele PNL Gorj.

SOLICITARE

Totodată, liberalul şef a criticat aspru numele vehiculate în spaţiul public pentru preluarea conducerii DGASPC Gorj. Vîlceanu le cere şefilor de la PSD şi ALDE să-şi asume public împărţirea funcţiilor. „Eu cred că şi cei de la PSD şi cei de la ALDE trebuie să vină public în Consiliul Judeţean să spună care sunt posturile PSD şi care sunt la ALDE, să-şi asume. Eu ştiu că posturile aprobate pe algoritm politic sunt cele din ATOP şi cele din AGA instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean. Eu nu ştiu alte posturi pe algoritm politic”, a mai spus Dan Vîlceanu, şeful PNL Gorj.

Printre numele vehiculate pentru şefia DGASPC Gorj se numără cel al Danielei Cornea (ALDE) şi al Ancăi Borduşanu (PSD).  

Vizualizări: 1,669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: