Amendă pentru transportarea alimentelor în condiţii necorespunzătoare

Inspectorii de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj au aplicat, în perioada 25 ianuarie-31 ianuarie, amenzi în valoare de 62.400 lei. Cea mai mare sancţiune, în valoare de 40.000 lei, a primit-o conducătorul unei auto izoterme, pentru condiţiile în care erau transportate alimentele.

 

În perioada menţionată mai sus au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, unor operatori/persoane fizice din Bustuchin şi Runcu.

Şoferul auto izotermei a fost amendat pentru întreruperea lanțului frigorific şi pentru faptul că produsele alimentare transportate erau depozitate direct pe pavimentul mașinii, insuficient igienizat. De asemenea, conducătorul auto, care efectua și manipularea produselor, nu a făcut dovada verificării periodice a stării de sănătate.

Celelalte controale au fost efectuate la doua magazine alimentare, care au primit câte 10.000 lei amendă, pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor și echipamentelor frigorifice: pereții şi plafonul prezentau zone întinse de condens; vitrinele de refrigerare şi congelatoarele prezentau zone avansate de uzură, depuneri consistente de gheață şi acumulări de murdărie; au fost identificate lăzi cu fructe depozitate direct pe paviment, neetichetate cu informații complete utile consumatorilor; angajatul prezent la data controlului nu deținea echipament de protecție și nu a prezentat fișa de aptitudini care atesta controlul stării de sănătate.

Totodată, alte două magazine alimentare au fost sancţionate cu câte 1.200 lei,  pentru depozitarea necorespunzătoare (direct pe paviment) a unor produse alimentare: băuturi răcoritoare, apă minerală, cât şi pentru depozitarea nesectorizată a unor produse alimentare (produse lactate lângă mezeluri şi băuturi), respectiv pentru lipsa monitorizării temperaturii de depozitare a produselor refrigerate şi/sau congelate destinate comercializării şi întrucât personalul angajat nu purta echipament de protecție.

Vizualizări: 665

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: