Se mută lângă Târgu Jiu. Primar: ”Au bubuit prețurile la case și terenuri”

Primarul din Drăguțești, Ion Popescu, speră că orășenii care s-au mutat în comună o să-l ajute să crească numărul de locuitori. Primarul spune că prețurile caselor și terenurilor în comună au explodat și că datorită existenței utilităților, foarte mulți se mută de la oraș, la casă, lângă Târgu Jiu. În comună va fi un cartier cu peste 30 de case noi, mai spune primarul.

Primarul speră chiar să depășească cinci mii de locuitori, câți avea în urmă cu zece ani, la ultimul recensământ. Asta ar însemna beneficii importante pentru comună. „Vrem să depășim 5.000 de locuitori. Să devenim comună de gradul I. Momentan suntem de gradul II. Atunci ar fi altfel. Am vorbi de alte încasări la taxe și impozite, de alt buget, alte proiecte mai importante și mai mari pentru comunitate”, este speranța primarului. 

În comună au cumpărat terenuri mai mulți oameni, care spune primarul, au plătit foarte mulți bani. Prețurile caselor și terenurilor au tot crescut în zonă. „La noi s-au mutat mulți oameni. Au cumpărat terenuri. S-a vândut o casă în satul Iași, cu 5 miliarde de lei vechi. O casă cu cinci camere. Am introdus gazele și, de atunci, au bubuit prețurile. Se dezvoltă comuna mai ales că este și lângă oraș. Două doamne au parcelat 31 de terenuri și s-au vândut toate. Sunt de 1.000 de mp. Va fi un cartier cu 31 de case noi. Aici nu găsește teren sub 10 euro metrul pătrat. Oriunde în comună. Suntem la cinci minute de mers cu mașina. Ajungi la mall-ul din Târgu Jiu în șapte, opt minute”, a mai spus edilul din Drăguțești.

Vizualizări: 9,310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: