Se pregătește primul contact cu o civilizație extraterestră 

Universitatea St. Andrews din Scoția a anunțat formarea unui nou centru de cercetare, care reunește cele mai strălucite minți pentru a pregăti omenirea pentru ziua în care am putea avea primul contact cu o civilizație extraterestră inteligentă.


Search for Extraterrestrial Intelligence Post Detection-Hub (SETI) – institutul de cercetare care caută în Cosmos semnale ce ar putea proveni de la civilizații extraterestre inteligente se dorește a fi un punct de întâlnire pentru experți care să conceapă un mod unificat de a răspunde extratereștrilor, în cazul în care aceștia vor intra în contact cu noi sau viceversa. „Literatura științifico-fantastică este plină de explorări ale impactului asupra societății umane în eventualitatea descoperirii și chiar a întâlnirilor cu viața sau inteligența din altă parte. Dar trebuie să gândim mai departe de impactul asupra umanității. Trebuie să ne coordonăm cunoștințele de specialitate nu doar pentru a evalua dovezile, ci și pentru a lua în considerare răspunsul social uman, pe măsură ce înțelegerea noastră progresează și ceea ce știm și ceea ce nu știm este comunicat”, a declarat John Elliott, coordonatorul centrului de cercetare de la Universitatea St. Andrews, într-un comunicat de presă.

Scopul noului centru de cercetare scoțian este de a încuraja elaborarea unor proceduri convenite la nivel internațional, în cazul în care vom stabili vreodată un contact cu o civilizația extraterestră. Până în prezent, singurele reguli convenite au fost stabilite de comunitatea SETI, așa cum sunt prezentate în „Declarația de principii privind desfășurarea căutării de inteligență extraterestră” a Institutului SETI.

Dar aceste reguli sunt foarte vagi. SETI Post-Detection Hub plănuiește să le revizuiască și să le extindă semnificativ, potrivit revistei Futurism.

Oamenii de știință de la NASA au actualizat și ei un nou mesaj pe care îl vor transmite către orice formă de viață potențial inteligentă din spațiul cosmic. 

Vizualizări: 2,342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: