Se prelungesc termenele pentru plata impozitelor

Veşti bune pentru târgujienii care nu şi-au achitat încă taxele şi impozitele locale. Guvernul a prelungit prin ordonanţă de urgenţă cu trei luni, respectiv până la 30 iunie 2016, termenul până la care contribuabilii pot plăti impozitul pe clădiri, pe teren şi pe mijloacele de transport şi pot beneficia astfel de bonificaţia de 10% stabilită de Consiliul Local Târgu Jiu.

Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Târgu Jiu, a precizat că potrivit ordonanţei de urgenţă târgujienii au de respectat două termene. Până la 31 mai au termen să-şi depună declaraţiile privind clădirile sau mijloacele de transport radiate, iar până la 30 iunie să plătească aceste impozite. ”A fost publicată ordonanţa 8 privind prorogarea termenelor de depunere a declaraţiilor pentru contribuabilii persoane fizice şi juridice care au în proprietate până la 31 decembrie 2015 clădiri cu destinaţie mixtă şi clădiri nerezidenţiale. De asemenea, pentru contribuabilii care au mijloace de transport la 31 decembrie 2015 în proprietate şi care de fapt au fost radiate din circulaţie, se prorogă de asemenea termenul de depunere al declaraţiilor până la 31 mai 2016”, a spus Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale.
Chiar şi cu această prelungire a termenelor, târgujienii mai pot beneficia de bonificaţia de 10% din valoarea impozitului. ”Se prorogă termenul de plată al impozitului pe clădiri, teren și mijloace de transport de la 31 martie la 30 iunie 2016 şi de asemenea bonificația pentru plata cu anticipație a celor trei tipuri de impozit la 30 iunie”, a spus Mariana Budulan, directorul Direcției de Taxe și Impozite Locale Târgu Jiu.
Actul normativ reglementează termenele de plată ale taxelor și impozitelor doar pentru anul 2016, anunță reprezentanții Direcției de Taxe și Impozite Locale.

Vizualizări: 539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: