Monumentul Proclamaţiei de la Padeş intră în reabilitare

Autorităţile locale din comuna Padeş şi-au propus să aducă îmbunătăţiri în ceea ce priveşte împrejmuirea monumentului din Câmpia Soarelui, ce marchează începutul revoluţiei lui Tudor Vladimirescu. La nivelul comunei vor fi montate şi indicatoare, astfel încât turiștii să găsească cu ușurință acest obiectiv turistic.

 Monumentul Proclamaţiei de la Padeş rememorează şi celebrează începutul Revoluţiei lui Tudor Vladimirescu din 1821. Autorităţile locale din Padeş vor să atragă cât mai mulţi turişti în zonă şi ştiu ce au de făcut pentru a realiza acest deziderat. Astfel, vor fi montate panouri în punctele cheie de la intrarea în comună, astfel încât turiştii să găsească mai uşor obiectivul. Mai mult decât atât, primăria va contracta şi un ghid turistic. "La monumentul de la Padeș, am discutat cu o persoană de la Consiliul Județean, domnul Ovidiu Popescu. Dânsul a venit aici la noi, am studiat terenul. În prima fază vrem să facem nişte panouri publicitare. Am hotărât ca unul să fie la intersecţia drumului judeţean cu drumul naţional de la Apa Neagră, pe unde trec foarte mulţi turişti, prin care să observe că în zona Padeș, la distanță de 2 km, se află monumentul lui Tudor, pe Câmpia Soarelui. La intrare în monument vom pune un alt panou publicitar şi încă două în incinta monumentului, cu toată istoria lui Tudor, pusă pe aceste panouri. Ne-am gândit să avem și un ghid, care să știe să explice toată proclamaţia, toată istoria, plecarea lui Tudor Vladimirescu de pe Câmpia Soarelui", a declarat Serafim Antonie, primarul comunei Padeș. 

 Gardul din jurul monumentului s-a degradat

În această primăvară autorităţile locale şi-au propus să reabiliteze și gardul din jurul monumentului din Câmpia Soarelui, care s-a degradat în ultimii ani. "Am constatat că împrejmuirea de la monument pe mare parte este distrusă, degradată 100%. O să punem în discuție în Consiliul Local, să obținem o aprobare, pe care sunt sigur că o obținem, pentru că nu putem să stăm cu gardul așa. Un singur monument avem și noi în Padeș și nu putem să-l lăsăm așa. La monument nu putem să intervenim noi, dar cel puțin împrejmuirea și curățenia acolo să le realizăm. Cred că vom reuși luna viitoare să facem și această împrejmuire", a mai spus primarul comunei Padeș.  

Galerie foto



Vizualizări: 413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: