SĂULEŞTI: Drumul de la Purcaru, finalizat în proporţie de 50%

Primarul Constantin Drăghici se declară mulţumit de modul în care se desfăşoară lucrările de asfaltare a DC 46 Săuleşti - Purcaru, singurul drum nemodernizat din comună. Chiar dacă se mai impun lucrări neprevăzute în proiect, edilul local este convins că drumul va putea fi inaugurat în toamna acestui an. Proiectul de modernizare a DC 46 Săuleşti-Purcaru este unul complex, care presupune poduri, podeţe, şanţuri laterale şi ziduri de sprijin.

Utilaje performante şi zeci de muncitori au fost aduşi de constructorul din Bucureşti pentru a finaliza modernizarea drumului Săuleşti-Purcaru înainte de termen. Singurul inconvenient îl reprezintă vremea, care nu permite desfăşurarea lucrărilor de anvergură. „Sunt mulţumit de modul în care se execută lucrările. Constructorul îşi dă interesul. Au atacat deja şanţurile, podurile, podeţele transversale, drumurile laterale, au făcut cam un kilometru de şanţuri dalate foarte frumoase. Din păcate, vremea nu le pune beţe în roate. Vineri, 40 de muncitori au stat pe dreapta din cauza ploilor. Dacă vremea permitea se turna asfalt pe o anumită porţiune, însă nu au putut face decât nişte şanţuri ca să se scurgă apele pe unde au făcut ei podeţe şi poduri”, a declarat Constantin Drăghici, primarul comunei Săuleşti.
Edilul local se aşteaptă ca în toamnă să inaugureze drumul. „La sfârşitul săptămânii am avut vizită pe teren, au venit dirigintele de şantier şi constructorul, pentru că sunt poduri şi podeţe de făcut. Marţi va veni şi proiectantul din cauză că au apărut mai multe lucrări neprevăzute în proiectare. După părerea mea, cred că în proporţie de 50%, lucrările sunt deja finalizate. În toamnă, cred că vom inaugura acest drum”, a precizat primarul Constantin Drăghici.
DC 46 este singurul drum din comună rămas nemodernizat. Valoarea totală a investiţiei, care presupune modernizarea a 5,5 kilometri de drum, se ridică la aproximativ 3,3 milioane de lei, finanţare obţinută prin OG 28.
PROIECT
Autorităţile locale speră ca în această primăvară să obţină finanţare şi pentru asfaltarea uliţelor săteşti. „La sfârşitul anului trecut am mai depus un proiect de un milion de euro pentru asfaltarea tuturor uliţelor din localitate, pe Măsura 7.2. Ar fi aproximativ 7,3 kilometri de drumuri săteşti pe care le-am putea asfalta cu fonduri europene. Deja am primit vizita pe teren, a celor de la AFIR Craiova şi ne aşteptăm să fim chemaţi pentru a semna cererea de finanţare”, a declarat primarul Drăghici.

Vizualizări: 486

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: