Sindicatele cer oprirea concedierilor la Rovinari. Cine să plece!

Sindicatul Energia Rovinari a cerut conducerii CE Oltenia ca angajații Termocentralei Rovinari să fie exceptați de la aceste concedieri colective, pe motiv că aceasta este centrala care susține compania și că este în deficit de personal.

Liderii de sindicat de la Termocentrala Rovinari susțin că de la înființarea CE Oltenia, de la Rovinari au fost disponibilizate 500 de persoane. În același timp, termocentrala este cea care duce greul companiei. Un grup de la Rovinari a mers continuu timp de 7 luni. Manu Tomescu, lider de sindicat, spune că la Rovinari este deficit de personal și că noi concedieri ar destabiliza complet funcționarea centralei. „Avem doi schelari pe toată termocentrala“, este unul dintre exemplele date de sindicalist.

Să plece cei cu ordonanță și cei angajați în ultimii ani

„SE Rovinari asigură aproape 55% din producția de energie electrică valorificată de CE Oltenia, veniturile societății fiind proporționale cu energia produsă la SE Rovinari. Astfel, este posibil ca prin concedierile preconizate a fi efectuate la SE Rovinari să ne confruntăm în viitorul apropiat cu o restrângere a activității și/sau reducere a performanțelor acestei sucursale și implicit la reducerea veniturilor societății“, se arată în adresa trimisă de sindicat la CE Oltenia. Potrivit unor surse sindicale, pe lista de concediați ar fi și circa 100 de persoane de la Rovinari.

Sindicaliștii din Rovinari indică conducerii CE Oltenia ale categorii de personal ce ar trebui restructurate: „Vă rugăm să analizați angajările efectuate în perioada în care societatea înregistra pierderi financiare an de an, acest fapt conducând la situația în care societatea a fost obligată să ia măsuri de concedieri colective. Dacă nici în acest fel nu se atinge numărul de concedieri revăzute să fie afectați de concedieri salariații care au beneficiat de plăți compensatorii pe motiv de concediere colectivă din sistemul minier și energetic din ultimii 20 de ani“, mai susțin sindicatele.

Compania energetică va concedia 1000 de persoane începând cu 1 mai, primii pe listă fiind angajații aproape de pensie. 

Vizualizări: 5,226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: