Se reia campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin

Din acestă lună se va relua Programul Naţional de vaccinare a tinerelor împotriva cancerului de col uterin. După ce campania a înregistrat un eşec la începutul acestui an, din cauza reticienţei părinţilor cu privire la calitatea vaccinului, firma producătoare va face campania fără ajutorul Direcţiei de Sănătate Publică. Programul de informare a părinţilor şi a tinerelor care trebuiesc vaccinate se va face de specialişti cu ajutorul medicilor de familie care au fost instruiţi în acest sens în cursul lunii iulie.
Campania de vaccinare a tinerelor împotriva cancerului de col uterin a fost demarată la începutul acestui an, numai că aceasta nu a fost văzută cu ochi buni de părinţii care au refuzat categoric să-şi vacineze fiicele. La nivelul judeţului Gorj, din cele 1950 de tinete catagrafiate, numai 11 au fost vacinate împotriva cancerului de col uterin. „Datorită insuccesului înregistrat anul acesta în realizarea campaniei de prevenire a cancerului de col uterin, acum firma îşi va efectua campania de promovare a vacinului. În acest sens demersurile s-au făcut atât la nivel naţional, cât şi local”, a precizat Marius Boieriu, director executiv DSP Gorj.
Începând din acestă lună campania s-a reluat, iar după eşecul înregistrat la începutul anului, firma care produce vaccinul a renunţat la sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj şi a apelat la ajutorul medicilor de familie care au fost informaţi cu privire la beneficiile acestui vaccin. „În luna iulie a avut loc o şedinţă de lucru la care au participat toţi medicii de familie, cu aprobarea Ministerului Sănătăţii, deci au fost învoiţi pentru acea perioadă de timp, că prezenţa a fost obligatorie, şi au fost instruiţi de către specialiştii aduşi de firmă". 
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică recunosc faptul că de acestă dată firma producătoare a vaccinului împotriva cancerului de col uterin demarează o campanie intensă, iar o dată cu începerea anului şcolar se vor purta discuţii cu părinţii tinerelor catagrafiate.


Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: