Se reiau negocierile pentru CCM la CE Oltenia. Cerințele sindicatelor!

Pe 1 martie, liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia, se întâlnesc din nou cu administrația companiei pentru o nouă serie de negocieri privind noul Contract Colectiv de Muncă. 

Sindicaliștii spun care sunt principalele subiecte de discuție și ce vor vrea ei să obțină pentru salariații pe care îi reprezintă: „Creșteri salariale, fond de promovare și pentru colegii care lucrează de sărbătorile legale, de Paște, Crăciun, Revelion, sporul să fie de 200%”, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia. 

În paralel, mai declară sindicalistul, vor fi demarate discuții cu ministrul Energiei pentru ca minerii și energeticienii să primească plăți compensatorii. „Ne-am propus să fie discuții cu reprezentanții Guvernului, cu ministrul Energiei, în așa fel încât salariații CEO să beneficieze, în viitor, de un venit de completare pe patru ani de zile. Valoarea să fie egală cu valoarea salariului mediu net pe economie în fiecare an, deci suma să fie reactualizată în fiecare an, și plăți compensatorii. Există această posibilitate inclusiv prin fondul de tranziție energetică și alte fonduri care sunt alocate la nivel european. Nu suntem unicat. De acestea beneficiază toți lucrătorii din industria minieră și energetică pe bază de cărbune din toată Europa”, a mai spus Căldărușe, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,011

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: