Propunerile SMEO pentru conducerea CE Oltenia

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, a făcut publice propunerile sindicatului în cadrul Conferinței desfășurate săptămâna trecută. Cu o participare de peste 200 de membri, evenimentul a fost marcat de discuții intense legate de viitorul angajaților din Complexul Energetic Oltenia.

Mandatul pentru comisia de negociere a Contractului Colectiv de Muncă la nivelul CE Oltenia vizează, potrivit lui Căldărușe, creșterea veniturilor pentru angajați și instituirea unui fond de armonizare. Printre măsurile propuse se numără și acordarea unui spor de 200% pentru lucrătorii care desfășoară activități în zilele de sărbătoare, cum ar fi Paștele, Crăciunul și Revelion.

În plus, liderul sindical a subliniat importanța discuțiilor la nivel guvernamental pentru implementarea unui pachet social cuprinzător pentru angajații CE Oltenia. Acesta ar include un venit de completare pe o perioadă de 4 ani, cu indexarea anuală a valorii la salariul mediu pe economie. De asemenea, în acei 4 ani, angajații ar beneficia de condiții speciale menite să le ofere avantaje în momentul pensionării.

Vizualizări: 3,058

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: