Se schimbă mersul trenurilor

Căile Ferate Române a adoptat începând cu 13 decembrie 2009 un nou plan al mersului trenurilor care va fi valabil până pe 11 decembrie 2010.

Pentru judeţul nostru nu au fost aduse foarte multe modificări însă călătorii CFR pot să afle de aceste schimbări de la oficiul de informaţii sau de la panoul cu mersul trenurilor din gara Târgu Jiu. Pe lângă modificarea câtorva ore de sosire şi de plecare din Târgu Jiu, au mai fost luate şi alte măsuri şi anume scoaterea şi introducerea unora dintre trenurile accelerat sau personal. Astfel s-a introdus un accelerat cu plecare din Craiova şi sosire în Cluj, cu oprire în Târgu Jiu şi s-a scos definitiv personalul Târgu Jiu-Lainici, prelungindu-se până la Petroşani cu plecare la ora 14.00. „Nu au fost aduse chiar aşa multe modificări dar şi aceste schimbări sunt semnificative pentru călătorii CFR şi trebuie să ştie că pot afla de modificări de la panoul cu mersul trenurilor din gară sau de la informaţii”, a declarat Daniel Brotea, şef Poliţia Transporturi Feroviare Gorj. O altă măsură care a fost luată este aceea de a converti anumite trenuri la un alt regim astfel încât un singur Rapid a fost transformat în accelerat. „A mai fost introdus un accelerat care va circula doar marţea şi vinerea pe ruta Timişoara-Târgu Jiu. De asemenea un rapid a fost transformat în accelerat pentru că nu mai este sezonul”, a precizat Daniel Brotea.

Chiar dacă toate aceste modificări sunt afişate, au fost şi cazuri în care oamenii, fiind neobişnuiţi cu noul program, au mai pierdut trenul şi au fost nevoiţi să aştepte în gară un alt tren.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: