Viorel David: „Înfiinţarea unor companii energetice puternice este necesară”

Viorel David, directorul general al SC Artego Târgu Jiu, a fost invitat ieri în emisiunea „Provocare la adevăr”, difuzată la Gorj TV. Acesta a vorbit, printre altele, despre importanţa mineritului şi energiei pentru judeţul Gorj. La întrebarea jurnaliştilor, Viorel David a avut şi o recomandare pentru votul din 6 decembrie. "Eu cred că ar trebui să votăm acel candidat dintre cei doi care este mai bărbat", a spus directorul general Artego. Jurnalistul Claudiu Matei, invitatul permanent al emisiunii, a preluat o glumă din presa centrală şi a spus că avem de ales între un preşedinte jucător şi un preşedinte jucărie.

Artego Târgu Jiu este una din multele firme a cărei activitate depinde de minerit şi energie. Directorul general al acestei societăţi, Viorel David, a spus ieri că înfiinţarea a două companii energetice puternice în România i se pare o idee bună. „Înfiinţarea unor companii energetice puternice este necesară pentru că numai astfel putem să facem faţă la o competiţie acerbă pe piaţa de energie. Pentru Gorj este un lucru bun. Lumea ştie ce însemna înainte Gorjul, când nu avea minerit şi energie şi ce înseamnă acum”, a spus Viorel David.

Directorul general al SC Artego SA a adăugat că energia nu trebuie privatizată: „Gorjul are rezerve de cărbune şi poate produce energie minim 50 de ani de aici înainte. Energia nu trebuie privatizată, ci trebuie să avem companii puternice”.

Viorel David a mai spus că acel ministru „care a împărţit mineritul în bucăţi” a făcut foarte rău: „Decizia acelui ministru (n.r.: Dan Ioan Popescu) a dus Gorjul cu mulţi ani înapoi. Mă refer la spargerea Companiei Lignitului în mai multe bucăţi. A luat ce este mai bun din CNLO şi a lipit de termocentrale să îl privatizeze. Ar fi fost o mare greşeală care se făcea. Acum se face ce trebuie, în sensul că toate exploatările miniere şi termocentralele pe lignit vor face parte din aceeaşi companie”.

Vizualizări: 237

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: