Se uită neputincios cum îi pleacă tinerii din localitate

Lipsa unor locuri de muncă bine plătite îi trimite pe foarte mulți tineri din mediul rural peste hotare sau în orașele mari din România. Acesta lucru s-a întâmplat și în localitatea gorjeană Negomir.

Pentru a-și putea face un trai mai bun, tinerii din Negomir au luat drumul străinătății sau al marilor orașe. Cum în mediul rural nu prea sunt locuri de muncă bine plătite, mulți dintre cei din generația actuală nu au de ales.

Primarul din Negomir, Tudor Oiță, spune că o parte dintre cei plecați peste hotare au venit cu bani și au început să-și ridice locuințe la ei în localitate. ”Foarte mulți tineri buni care au terminat un liceu și au terminat o facultate și-au găsit locuri de muncă în marile orașe. Avem foarte mulți tineri buni care au intrat la licee militare, la poliție și nu s-au mai întors în localitate. Și-au luat și familiile cu ei. Acest lucru ne afectează. De exemplu, din generația mea și-au mai găsit locuri de muncă prin minerit, iar din anul 1981 și până acum, toți tinerii au plecat pentru a-și găsi un job bine plătit. O parte dintre cei plecați în străinătate au venit și au început să-și ridice case, mă bucură acest lucru”, a spus primarul din Negomir, Tudor Oiță, la Târgu Jiu Tv.

Plecarea tinerilor face ca și numărul de copii să fie mic, iar asta a dus în timp la închiderea unor școli.

Vizualizări: 5,356

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: