Cât costă Revelionul la Rânca și ce promit cabanierii

Cei care doresc să-și petreacă Revelionul la Rânca trebuie să scoată bani frumoși din buzunar. În plină pandemie prețurile în zona montană a Gorjului au explodat. Chiar dacă nu mai au clienții pe care i-au avut în trecut, cabanierii nu sunt dispuși să negocieze nici un leu.

Turiștii care vor să petreacă trecerea dintre ani la Rânca trebuie să știe că un sejur poate ajunge chiar și la 5.000 de lei de familie. Cabanierii dau asigurări că Rânca nu va fi declarată zonă roșie, iar în condițiile în care turiștii nu pot ajunge aici de Revelion din cauza restricțiilor impuse de autorități, vor primi avansul înapoi.

”Oferta noastră pentru noaptea de revelion este de 350 de lei de persoană pe noapte pentru patru nopți de cazare. Oferim în acești bani, cazare, demipensiune, masa festivă de Revelion. Cei care doresc să rezerve trebuie să achite un avans de 50% din prețul pachetului. Dacă vor fi probleme din cauza pandemiei, noi returnăm avansul. Ce le putem spune turiștilor este faptul că la Rânca nu vor fi restricții pentru că nu se ajunge la o infectare de 3 la mia de locuitori pentru că nu sunt localnici la Rânca, doar turiști”, a spus un cabanier.

Deși autoritățile anunță că trebuie să evităm aglomerația și mai ales reuniunile cu multe persoane, la Rânca au început să se facă rezervările pentru Revelion. ”Am lansat pachetul de Revelion acum câteva zile și din cele 20 de camere mai avem doar 6 disponibile. Noi oferim cazare și demipensiune masa festiva în regim all inclusiv la 470 de lei de persoană pe noapte”, a explicat un alt cabanier.

Sunt și cabane dacă se închiriază integral unui singur grup tocmai pentru a nu fi probleme cu răspândirea COVID-19. ”Este disponibilă toată cabana pentru 4 nopți de cazare. De Revelion se închiriază de 10.000 de lei pentru 14 adulți și pot intra și patru copii. Noi garantăm că nu vor fi probleme la Rânca de Revelion. Dacă auzeam ceva nici nu o mai închiriam, ca să stau apoi să returnez avansul. De negociat nu mai negociem nimic. Acesta este prețul final”, este una din ofertele de la Rânca.

Chiar dacă sunt siguri că în Rânca nu vor fi restricții de Revelion, cabanierii recunosc că anul trecut în perioada aceasta nu mai era nimic disponibil în zonă. ”Anul trecut în această perioadă nu se mai găsea nimic disponibil în Rânca. Până acum rezervările se făceau din timpul verii. Acum am început mai târziu pentru că nu am știut care va fi evoluția pandemiei în România și de asta am început mai târziu cu rezervările. Nu ne facem probleme pentru că sunt sigur să și anul acesta Rânca va fi ocupată peste 80%. Eu nu am închiriat încă, pentru că selectez puțin turiștii, dar vecinii mei le-au dat toți”, a precizat proprietarul unei pensiuni din Rânca.

Prețul pentru o noapte de cazare la Rânca în noaptea de Revelion pleacă de la 150 de lei de persoană și poate ajunge la chiar și la 480 de lei cu demipensiune. Pachetele de Revelion sunt făcute pentru 3 sau patru nopți de cazare.

Vizualizări: 2,767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: