Sechestru pe sute de mașini, terenuri și bani - VIDEO

Procurorii DIICOT au pus sechestru pe sute de maşini, terenuri, imobile, acţiuni şi pe importante sume de bani, într-un dosar de contrabandă şi spălare de bani, în care au avut loc 157 de percheziții în Bucureşti și în şapte judeţe, între care și Gorj.

Nu mai puțin de 23 de inculpaţi, acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, contrabandă şi spălare de bani, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Percheziţiile au avut loc marți în judeţele Arad, Alba, Bihor, Cluj, Caraş-Severin, Gorj, Timiş şi municipiul Bucureşti.

„Au fost audiate 76 de persoane şi au fost ridicate 27.200 de ţigarete, 3 arme de vânătoare, precum şi sumele de 301.950 de lei, 101.015 de euro şi 35.880 de dolari. Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a 622 de autoturisme, capete de tractor şi semiremorci, 357 de suprafeţe de teren intravilane şi extravilane, 50 de imobile (apartamente şi case de locuit), dar şi asupra acţiunilor sau părţilor sociale deţinute la 18 societăţi comerciale”, a comunicat DIICOT.Documentarea activităţii infracţionale a fost realizată în colaborare cu autorităţile judiciare din Marea Britanie, Ungaria, Franţa şi Germania.

Ţigările, luate din Ucraina sau Republica Moldova, din cauza preţurilor mici, erau vândute în mai multe state. Doar în Marea Britanie s-au confiscat ţigări pentru care accizele erau de 10 milioane de lire.

Cei 23 de inculpaţi reţinuţi vor fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Vizualizări: 3,693

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: