Secret sau discret, Weber vrea să știe planul de restructurare

Deputatul PSD Gorj, Mihai Weber, anunță că a adresat o interpelare ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin care a cerut să afle motivul pentru care planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia este ținut secret. "Oamenii vor să știe (și au dreptul să știe) cât de mult le vor fi afectate viețile în urma punerii în practică a Planului de restructurare și decarbonare pentru CE Oltenia", a motivat președintele PSD Gorj.

Weber a cerut să i se spună și numărul angajaților care își vor pierde locul de muncă, în urma implementării acestui Plan de restructurare.

"Planul de restructurare prevede închiderea etapizată a unor capacități de producție și exploatări miniere, precum și externalizarea unor activități, strategie care evident va afecta, în mod direct, nu doar un număr mare de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, care își vor pierde locul de muncă, dar și alte entități economice, a căror activitate depinde de cea a companiei.
Nu vreau să cred că motivul pentru care nu s-a făcut public acest Plan de restructurare, până acum, constă în apropierea alegerilor parlamentare, mai exact în teama PNL de a nu pierde voturi", a comunicat Weber pe pagina de socializare.

După ce săptămâni în șir, oficiali ai CE Oltenia au spus că planul de restructurare este confidențial sau secret, deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a spus că nu e secret, dar are caracter... discret. “S-a tot spus despre caracterul secret... nu e un caracter secret al acestui document. Este un caracter discret și o să vă spun de ce. În acel plan de restructurare și în acele documente sunt cuprinse sume pe care le vom primi pe proiecte pe care Complexul Energetic Oltenia le va depune pe măsura 10d. Acolo proiectele sunt competitive. Dacă eu le arăt celorlalți participanți la această competiție pe proiecte, credeți că mai am șanse să pot să îi bat pe concurenții mei?”, a spus Vîlceanu într-o emisiune la Tele 3. (A.A.)

Vizualizări: 1,085

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: