Secretar de stat, despre concedierile de la CE Oltenia și Hunedoara

CE Oltenia nu va fi listată la bursă în 2016, din cauza pierderilor de anul trecut, iar reducerea de personal se va face pe cale naturală, sunt două anunțuri ale secretarului de stat din Ministerul Energiei, Corina Popescu, într-un interviu acordat pentru http://www.investenergy.ro

– Anul 2016: vor fi listări la bursă a companiilor din subordine – Hidroelectrica sau Complexul Energetic Oltenia?

– Hidroelectrica o să iasă din insolvență, este un termen limită maxim – luna iunie 2016. Dacă o să reușească să iasă din insolvență mai devreme, ar fi posibilă o listare anul acesta. Dacă nu, în primul trimestru al anului 2017.

– O listare a CE Oltenia în 2016?

– Nu, deocamdată nu. Nu este posibil, suntem după un an cu pierderi. Compania trebuie restructurată, luate deciziile de închidere a ce nu este viabil, să-și definească o strategie de dezvoltare. În momentul în care listezi o companie pe bursa, aceasta trebuie să fie pregătită, să aibă o bună guvernanță implementată. Trebuie să știe că anumite măsuri care se iau, au un impact major asupra companiei. Un lucru este cert pentru noi: societățile nu mai pot fi pusculița nimănui.

– La CE Hunedoara și CE Oltenia, o problemă majoră este cea a angajaților, vor fi disponibilizări?

– E dureros…în cazul CE Oltenia, nu vorbim de disponibilizări majore, vor fi pe cale naturală. La Hunedoara este o problemă majoră, avem discuții cu Banca Mondială pentru posibilitatea de a defini un proiect nou pentru Valea Jiului.

Cititi mai multe AICI.

Vizualizări: 7,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: