Secretarul comunei Stăneşti, „furat” de primăria Dăneşti

Primăria din Stăneşti a rămas fără secretar. Asta pentru că persoana care ocupa acest post a renunţat în favoarea aceleiaşi funcţii, însă în cadrul primăriei Dăneşti. Acest lucru s-a petrecut acum două luni, iar cum postul a devenit vacant. ANFP a organizat un concurs pentru promovarea unei persoane pe această funcţie.

Primarul din Stăneşti spune că se descurcă destul de greu de când fosta secretară a primăriei a decis să plece într-o altă comună. „Secretarul a plecat la comuna Dăneşti prin transfer, nu ştiu exact. Este foarte rău fără secretar, pentru că este omul care e cu probleme juridice tot timpul şi nu este uşor. Asta este, n-avem ce face. Doamna secretară Claudia Popa a plecat acum vreo două luni. Asta a fost opţiunea dumneaei, nu puteam să mă opun. Fiecare se duce unde consideră că se simte mai bine”, a declarat Vasile Pârvulescu, primarul din Stăneşti.

Cum postul a rămas liber, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a dispus organizarea unui concurs în data de 25 septembrie pentru promovarea unei persoane pe funcţia de secretar. Interesaţi de acest post ar fi şi din primărie, dar şi din afară. „Consilierul juridic Irina Fârţă este interesată de acest post. Are o vechime de patru ani mi-a spus că va participa la concurs. Am înţeles că sunt câţiva doritori şi din Târgu Jiu”, a mai spus primarul din Stăneşti.

Condiţii de participare la concurs

Candidaţii la postul de secretar trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă sau studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul ştiinţelor juridice sau administrative şi o vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice minimum 2 ani. În cazul în care nu se vor prezenta candidaţi care să îndeplinească aceste condiţii pot candida şi persoane care au absolvit studii superioare în specialitatea juridică sau în altă specialitate, dar şi persoanele care au studii medii absolvite cu diplomă.  

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: