Secretarul din Fărcăşeşti refuză să valideze trei consilieri locali

Consiliul Local din Fărcăşeşti are din nou probleme de legalitate. Secretarul comunei refuză să valideze mandatele a trei consilieri locali pe motiv că aceştia au fost puşi pe listă de către vechea alianţă USL şi în prezent formaţiunea nu mai există din punct de vedere juridic. Cazul a ajuns şi în atenţia Instituţiei Prefectului care a şi demarat acţiunea în instanţă pentru a se stabili cine are dreptate.

Consiliul Local din Fărcăşeşti are în prezent 13 membri, însă doar 10 au fost validaţi din punct de vedere legal. Trei dintre consilieri, toţi trei de la PSD, nu au fost validaţi de Consiliul Local pentru că secretarul comunei, Constantin Cimpoeru, a refuzat să contrasemneze hotărârile prin care urma să fie validaţi. Cimpoeru a motivat gestul său prin faptul că cei trei nu pot fi consilieri fiindcă au fost puşi pe listă din partea USL iar această formaţiune nu mai există. Viceprimarul localităţii, Mihai Vasile, a precizat ieri că motivul secretarului este aberant şi că legea permite validarea celor trei consilieri. „Dânsul a invocat faptul că cei trei au participat pe listele USL şi că trebuie să aducă adeverinţe semnate de cei trei copreşedinţi, însă această alianţă nu mai există. Validarea s-a făcut în ordine, nu pe sărite, toţi cei trei sunt de la PSD şi au susţinerea partidului, iar legea spune că partidul l-a propus, nu formaţiunea. Secretarul atât spune, că nu e legal pentru că au fost pe listele USL, aşa că a dus hotărârile necontrasemnate la Prefectură”, a declarat Mihai Vasile, viceprimarul din Fărcăşeşti.

Reprezentanţii primăriei spun că toţi consilierii au fost invitaţi în ordine, iar în cazul celor trei nu a fost nicio problemă de legalitate. Spusele viceprimarului sunt confirmate şi de unul din cei trei consilieri PSD. „Eu am fost pus pe listă din partea PSD şi m-am prezentat când am fost invitat. Nu m-am dus să cerşesc de la nimeni, dacă vreau să fiu consilier vreau pentru că îmi doresc să fac ceva pentru oameni, pentru comună. Dar am văzut că în acest consiliu e tensiune mare”, a declarat Constantin Şovâlgău din Fărcăşeşti. Contactat telefonic pentru a-şi susţine punctul de vedere cu privire la legalitatea acestui caz, secretarul Constantin Cimpoeru, a refuzat să comenteze.

Acţiune în instanţă

Cât priveşte Instituţia Prefectului, Liviu Diaconescu, şeful Serviciului de Legalitate din cadrul instituţiei, a precizat că instanţa va decide dacă validează sau nu mandatele celor trei consilieri. „Noi am primit trei referate de la secretarul comunei Fărcăşeşti care a refuzat să contrasemneze trei hotărâri de Consiliu Local şi a motivat că nu vrea să valideze mandatele celor trei consilieri pentru că nu au fost adoptate în mod legal. Noi am înaintat acţiunea în instanţă şi vom vedea ce vor decide judecătorii”, a declara Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Legalitate din cadrul Instituţiei Prefectului Gorj.  

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: